Ingredience
Postup
- Brambory a cibuli oloupeme. Rajčata spaříme a oloupeme. Ve větším kastrolu rozpálíme olej a zpěníme na něm nahrubo pokrájenou cibuli. Pak přidáme pokrájená rajčata.
- Na cibulový základ přidáme pokrájené brambory a na ně položíme rybí filety. Vše osolíme, okořeníme tymiánem, bobkovým listem a sušeným česnekem AVOKÁDO, zalijeme litrem a půl vody a vaříme asi 6 minut.
- Ryby vyndáme, necháme zchladnout a obereme z nich maso. Zbylou polévku vaříme, dokud brambory nezměknou. Přidáme očištěné slávky a krevety a pokračujeme ve varu. Když se slávky otevřou, do polévky vrátíme rybí maso a podle chuti ji přisolíme a přidáme čerstvě drcený pepř. V Provenci se k bujabéze vždy podává bageta s česnekovou majonézou zvanou ruille.