Bujabéza

Dokonalá francouzská polévka.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 60 min

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    596 KCal

    27 %

    25 %

  • Energie

    2493 KJ

    27 %

    25 %

  • Sacharidy

    19,4 g

    22 %

    19 %

  • Vláknina

    3,0 g

    10 %

    10 %

  • Bílkoviny

    64,2 g

    102 %

    94 %

  • Tuky

    26,2 g

    40 %

    37 %

  • nasycené

    3,0 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Brambory a cibuli oloupeme. Rajčata spaříme a oloupeme. Ve větším kastrolu rozpálíme olej a zpěníme na něm nahrubo pokrájenou cibuli. Pak přidáme pokrájená rajčata.
  2. Na cibulový základ přidáme pokrájené brambory a na ně položíme rybí filety. Vše osolíme, okořeníme tymiánem, bobkovým listem a sušeným česnekem AVOKÁDO, zalijeme litrem a půl vody a vaříme asi 6 minut.
  3. Ryby vyndáme, necháme zchladnout a obereme z nich maso. Zbylou polévku vaříme, dokud brambory nezměknou. Přidáme očištěné slávky a krevety a pokračujeme ve varu. Když se slávky otevřou, do polévky vrátíme rybí maso a podle chuti ji přisolíme a přidáme čerstvě drcený pepř. V Provenci se k bujabéze vždy podává bageta s česnekovou majonézou zvanou ruille.
Autor:

Podobné recepty

Polévka z fava fazolí

K této krémové polévce chutná skvěle čerstvé pečivo.

Zvěřinová polévka s játrovými knedlíčky

Ze zbylého masa uvařte silný vývar.

Vývar s velkými knedlíčky

Po zimní procházce si dopřejte teplý vývar.

Staročeská kulajda s vejcem

Uvařte si kulajdu tak, jak ji připravovaly naše babičky.

Pórková polévka Vichyssoise s krutony

V létě přijde studená polévka vhod.