Bůčkový špíz

Nevíte co ogrilovat? Vyzkoušejte tento vypečený bůček.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 40 min

bez marinování

Ingredience

4 PORCE +

Marináda:

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    1204 KCal

    55 %

    50 %

  • Energie

    5038 KJ

    55 %

    50 %

  • Sacharidy

    143,9 g

    164 %

    144 %

  • Vláknina

    31,8 g

    106 %

    106 %

  • Bílkoviny

    41,5 g

    66 %

    61 %

  • Tuky

    45,3 g

    70 %

    65 %

  • nasycené

    8,6 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Cibulku usekáme nadrobno. Z poloviny citronu vymačkáme šťávu. Citronovou šťávu smícháme s olejem. Pak do směsi přidáme bobkové listy, fenykl, pepř a nakrájenou cibulku.
  2. Bůček nakrájíme na kostky, naložíme do marinády a necháme marinovat nejlépe do druhého dne.
  3. Špejle namočíme alespoň na hodinu do studené vody. Cibuli nakrájíme na kolečka. Kostky masa napichujeme na špejle střídavě s cibulí. Na jedné straně ukončíme špízy stočenými plátky lilku, na druhé straně půlkou rajčátka.
  4. Na grilu obložíme špízy větvičkami rozmarýnu a čtvrtkami limety. Opékáme na žhavém uhlí asi 8 minut z každé strany dozlatova. Minutu před koncem grilování přihřejeme na mřížce s masem i chlebové placky. Podáváme je společně se špízy.
Autor:

Podobné recepty

Jehněčí kebab s řepovo-sýrovým dipem

Užijte si vylepšenou pochoutku Blízkého východu.

Těstoviny s pečenou řepou a sýrem

Věřte, že si na těchto těstovinách se superzdravou řepou báječně pochutnáte.

Jehněčí hřbet s bylinkovou krustou

Výborný pokrm z jehněčího masa, na kterém si pochutnají úplně všichni.

Kuřecí roláda s tvarůžky

Roláda s celerovým pyré a oblíbeným sýrem chutná prostě dokonale.

Smažené masové kuličky plněné mozzarellou

Kombinace mozzarelly a masových kuliček je prostě výborná.