Ingredience
Postup
- Cibulku usekáme nadrobno. Z poloviny citronu vymačkáme šťávu. Citronovou šťávu smícháme s olejem. Pak do směsi přidáme bobkové listy, fenykl, pepř a nakrájenou cibulku.
- Bůček nakrájíme na kostky, naložíme do marinády a necháme marinovat nejlépe do druhého dne.
- Špejle namočíme alespoň na hodinu do studené vody. Cibuli nakrájíme na kolečka. Kostky masa napichujeme na špejle střídavě s cibulí. Na jedné straně ukončíme špízy stočenými plátky lilku, na druhé straně půlkou rajčátka.
- Na grilu obložíme špízy větvičkami rozmarýnu a čtvrtkami limety. Opékáme na žhavém uhlí asi 8 minut z každé strany dozlatova. Minutu před koncem grilování přihřejeme na mřížce s masem i chlebové placky. Podáváme je společně se špízy.