Ingredience
Postup
- Z rozdrobeného droždí, lžičky cukru a poloviny vlažného mléka připravíme kvásek, který necháme na teplém místě vzejít.
- V míse smícháme mouku, špetku soli, zbylý krupicový cukr a vanilkový cukr. Přidáme vejce, zbytek teplého mléka a vykynutý kvásek. Vše zlehka propracujeme a nakonec přidáme polovinu rozpuštěného másla. Vypracujeme hladké těsto a necháme je asi 40 minut kynout.
- Povidla rozmícháme a ochutíme skořicí a rumem. Těsto rozválíme na plát silný 5 mm a rozkrájíme na čtverce 6x6 cm. Na každý kousek dáme lžíci povidel a dobře zabalíme.
- Buchty potřeme zbylým rozpuštěným máslem, spojem dolů je naskládáme do pekáčku a necháme dalších asi 15 minut na teplém místě kynout. Pečeme ve vyhřáté troubě při 180 °C asi 20 minut. Před podáváním pocukrujeme.