Buchty s povidly

Nadýchané buchty s povidly jsou to pravé k nedělní kávě.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 50 min

bez kynutí

Ingredience

16 PORCE +

Těsto:

Náplň:

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    245 KCal

    11 %

    10 %

  • Energie

    1026 KJ

    11 %

    10 %

  • Sacharidy

    36,4 g

    41 %

    36 %

  • Vláknina

    1,8 g

    6 %

    6 %

  • Bílkoviny

    4,7 g

    8 %

    7 %

  • Tuky

    7,8 g

    12 %

    11 %

  • nasycené

    4,3 g

  • trans-mastné

    0,2 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Z rozdrobeného droždí, lžičky cukru a poloviny vlažného mléka připravíme kvásek, který necháme na teplém místě vzejít.
  2. V míse smícháme mouku, špetku soli, zbylý krupicový cukr a vanilkový cukr. Přidáme vejce, zbytek teplého mléka a vykynutý kvásek. Vše zlehka propracujeme a nakonec přidáme polovinu rozpuštěného másla. Vypracujeme hladké těsto a necháme je asi 40 minut kynout.
  3. Povidla rozmícháme a ochutíme skořicí a rumem. Těsto rozválíme na plát silný 5 mm a rozkrájíme na čtverce 6x6 cm. Na každý kousek dáme lžíci povidel a dobře zabalíme.
  4. Buchty potřeme zbylým rozpuštěným máslem, spojem dolů je naskládáme do pekáčku a necháme dalších asi 15 minut na teplém místě kynout. Pečeme ve vyhřáté troubě při 180 °C asi 20 minut. Před podáváním pocukrujeme.
Autor:

Podobné recepty

Kynutý švestkový koláč

Na tomto podzimním koláči si pochutná celá rodina.

Hruškovo-kakaové muffiny

Upečte na svačinu či snídani muffiny s ovocem.

Jablečný dezert do skleničky

Dezerty do skleničky chutnají skvěle a navíc jsou snadné na přípravu.

Jemný italský koláč s jablky

Vláčný koláč plný jablíček, oblíbený v Itálii.

Višňové taštičky

I bez čerstvého ovoce můžete vykouzlit dokonalý moučník.