Buchtičky s vinným šodó

nehodnoceno

Připravte si dnes k obědu sladké buchtičky a šodó.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 45 min

bez kynutí

Ingredience

4 PORCE +

Na šodó:

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    523 KCal

    24 %

    22 %

  • Energie

    2188 KJ

    24 %

    22 %

  • Sacharidy

    80,8 g

    92 %

    81 %

  • Vláknina

    4,0 g

    13 %

    13 %

  • Bílkoviny

    16,7 g

    26 %

    25 %

  • Tuky

    12,2 g

    19 %

    17 %

  • nasycené

    5,5 g

  • trans-mastné

    0,2 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Nejdříve uděláme kvásek, 2 lžíce cukru smícháme s droždím na kaši, pak přilijeme 50 ml mléka a přimícháme 2 lžíce mouky a necháme v teple vzejít kvásek.
  2. Mouku smícháme s rozehřátým máslem, cukrem, žloutkem a kváskem a nakonec za stálého míchání přiléváme zbylé mléko. Vypracujeme v hladké nelepivé těsto a necháme kynout.
  3. Po 40 minutách rozdělíme těsto na pomoučněném vále na 4 kousky, z každého uděláme váleček, nakrájíme na 10 kousků a rukama vytvarujeme kuličky.
  4. Formu vymažeme rozpuštěným máslem, kuličky potřeme zbylým máslem a vyskládáme vedle sebe. Necháme 10 minut kynout a pečeme při 180 °C asi 35 minut dozlatova.
  5. Hotové buchtičky potřeme máslem. Dva žloutky oddělíme od bílků, žloutky dáme do misky společně s vejcem, přidáme cukr, kůru, semínka z vanilkového lusku a bílé víno.
  6. Rozmícháme metlou a za stálého míchání nad horkou vodní lázní zahříváme do zhoustnutí.
  7. Hotové šodó podáváme s pocukrovanými buchtičkami ozdobené rybízem.
Autor:

Podobné recepty

Smažená treska s remuládou

Víte, že rybí maso bychom měli konzumovat ideálně třikrát týdně? Nahraďte klasický kuřecí řízek...

Bramborové noky se zeleninou a sušenou šunkou

Jednoduchý oběd, který budete mít hotový za pár minut.

Quesadilla se špenátem a paprikami

Tento barevný sendvič patří mezi oblíbená mexická jídla, které seženete v každém food trucku.

Pečená kuřecí prsa s provensálským kořením

Dokonalá souhra chutí vás dostane do kolen.

Bažantí stehýnka se slaninou

Máte rádi zvěřinu? Upečte si bažantí stehna podle našeho receptu.