Brynzové lokše

2 hodnocení

Lokše plné tradice, které si zamiluje celá rodina.

Stupeň obtížnosti

Lehké

Vaření 80 min

bez chladnutí

Ingredience

4 PORCE +

Na lokše:

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    716 KCal

    33 %

    30 %

  • Energie

    2996 KJ

    33 %

    30 %

  • Sacharidy

    54,4 g

    62 %

    54 %

  • Vláknina

    3,9 g

    13 %

    13 %

  • Bílkoviny

    30,1 g

    48 %

    44 %

  • Tuky

    41,3 g

    64 %

    59 %

  • nasycené

    9,8 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Brambory uvaříme doměkka, necháme zchladnout a oloupeme je. Poté je nastrouháme najemno, osolíme, přidáme mouky a důkladně propracujeme. Těsto rozdělíme na 4 díly.
  2. Každý díl vyválíme, nakrájíme na menší kousky a rozválíme je na pomoučněném vále na placky. Ty pak opékáme nasucho na rozpálené pánvi asi 2 minuty. Potřeme sádlem.
  3. Slaninu nakrájíme na kostičky, cibuli oloupeme a nakrájíme na měsíčky. Slaninu orestujeme na sádle, po 3 minutách přidáme cibuli a společně restujeme 5 minut.
  4. Brynzu smícháme se zakysanou smetanou, opepříme, potřeme lokše a posypeme slaninou s cibulkou. Nakonec posypeme nakrájenou pažitkou.
Autor:

Podobné recepty

Cibulové čatní s portským vínem

Nevíte, co s cibulí? Zavařte ji podle našeho receptu.

Barevné topinky

Skvělý recept na slavnostní občerstvení.

Thajské omeletové měšce

Ochutnejte zajímavou specialitu thajské kuchyně.

Parmazánové placičky s rajčatovou salsou

Studený předkrm, který nesmí chybět ve vašem jídelníčku.

Cibulové kroužky

Vychutnejte si domácí cibulové kroužky.