Brusinkový chlebíček

Vánoční chlebíček, který provoní vaši kuchyni.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 90 min

bez odležení a chladnutí

Ingredience

12 PORCE +

Dokončení:

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    360 KCal

    16 %

    15 %

  • Energie

    1505 KJ

    16 %

    15 %

  • Sacharidy

    42,8 g

    49 %

    43 %

  • Vláknina

    1,9 g

    6 %

    6 %

  • Bílkoviny

    5,8 g

    9 %

    9 %

  • Tuky

    17,1 g

    26 %

    24 %

  • nasycené

    8,3 g

  • trans-mastné

    0,3 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Brusinky dáme do misky, zalijeme je rumem a necháme odležet asi 60 minut.
  2. Mouku prosejeme do velké mísy s práškem do pečiva a veškerým kořením, důkladně promícháme.
  3. V další míse vyšleháme změklé máslo s medem a cukrem do pěny, pak vmícháme i rozmačkaný banán a vejce. K této směsi pak přidáme směs mouky a koření a vymícháme hladké těsto.
  4. Přidáme do něj sušené brusinky nasáklé rumem, nasekané ořechy a čokoládu. Těsto nalijeme do formy vymazané máslem a vysypané moukou. Uhladíme stěrkou a pečeme ve vyhřáté troubě při 160 °C cca 60 minut. Po upečení necháme vychladnout a pak vyklopíme.
  5. Brusinkový džem rozehřejeme, přepasírujeme přes jemný cedník a potřeme vychladlý chlebíček. Necháme zatuhnout, posypeme hoblinkami čokolády a nakrájíme na plátky.
Autor:

Podobné recepty

Moderní žemlovka z brioškového pečiva

Vylepšete tradiční žemlovku podle našeho receptu.

Citronová babetka

Upečte si ke kávě výborný moučník.

Brusinkové taštičky s vanilkovým krémem

Tyto brusinkové taštičky si zamilujete již po prvním soustě.

Briošky s jalbky

Sladká snídaně, kterou můžete upéct den předem.

Citrusový koláč s tvarohem

Máte rádi svěží chutě? Pak je pro vás tento koláč jako dělaný.