Bruschetta s krevetami

Dokřupava opečené pečivo plus skvěle vyladěná obloha, to jsou skvostné obložené chlebíčky v italském stylu.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 25 min

Ingredience

4 PORCE +

Na 4 porce:

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    551 KCal

    25 %

    23 %

  • Energie

    2304 KJ

    25 %

    23 %

  • Sacharidy

    31,7 g

    36 %

    32 %

  • Vláknina

    2,7 g

    9 %

    9 %

  • Bílkoviny

    13,4 g

    21 %

    20 %

  • Tuky

    41,7 g

    64 %

    60 %

  • nasycené

    18,7 g

  • trans-mastné

    0,1 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Krevety důkladně očistíme, vložíme je do misky, osolíme a opepříme. Máslo a dvě lžíce olivového oleje rozpustíme v pánvi a na minutku restujeme prolisovaný česnek.
  2. Přidáme krevety a zprudka asi 2 minuty osmahneme. Stranou je necháme uležet v česnekovém oleji.
  3. Bagetu nakrájíme na plátky, rozložíme ji na plech, potřeme zbylým olivovým olejem a opékáme při 240 °C dozlatova.
  4. Plátky pečiva pomažeme pestem, posypeme sušenými rajčaty, přidáme krevety s omáčkou, kapary, kousky fety a lístky bazalky. Ihned podáváme.
Autor:

Podobné recepty

Rolky z uzeného lososa

Skvělý recept na snadné a osvěžující občerstvení.

Muffaletta s olivami

Znáte muffalettu? Jedná se o sendvič, který začal na začátku 20. století v New Orleans připravovat...

Slané mini záviny

Pokud rádi pečete, vyzkoušejte jednou i něco slaného.

Rillettes z husího masa

Francouzské rillettes z husího masa vás okouzlí svou jemností a bohatou chutí.

Králičí paštika

Zbylo vám kralíčí maso? Udělejte z něj paštiku.