Ingredience
Postup
- Mouku prosijeme s cukrem, přidáme heru nakrájenou na kousky, žloutky a vanilkový cukr. Vše zpracujeme na hladké těsto, které zabalíme do fólie a necháme v chladničce asi 30 minut odpočinout.
- Odleželé těsto rozválíme na kulatý plát o průměru 30 cm a vyložíme jím koláčovou formu o průměru 24 cm. Těsto vložíme do formy, dobře je přitiskneme a vytvoříme vyšší okraj. Zakryjeme je alobalem, na který pak nasypeme fazole. Korpus pečeme v předehřáté troubě při 200 °C asi 25 minut.
- Po upečení opatrně odstraníme alobal s fazolemi a korpus necháme mírně zchladnout ve formě. Pak jej opatrně vyklopíme a na kovové mřížce necháme vychladnout úplně.
- Pudinkový prášek rozmícháme v 80 ml mléka. Zbylé mléko s cukrem přivedeme k varu, přilijeme pudinkovou směs a uvaříme hustý krém, který za stálého míchání necháme vychladnout. Pak do něj zašleháme změklé máslo nakrájené na kousky.
- Broskve omyjeme, osušíme, odstraníme pecku a dužinu nakrájíme na tenké plátky. Krém rozetřeme na vychladlý korpus a poklademe broskvemi.
- Dortové želé připravíme podle návodu na obalu a ovoce jím přelijeme nebo potřeme. Dáme do chladničky ztuhnout.