Broskvový koláč s krémem

Letní dezert s krémem z čerstvého smetanového sýra.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 45 min

bez chladnutí

Ingredience

12 PORCE +

Na korpus:

Na náplň:

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    387 KCal

    18 %

    16 %

  • Energie

    1617 KJ

    18 %

    16 %

  • Sacharidy

    31,7 g

    36 %

    32 %

  • Vláknina

    1,5 g

    5 %

    5 %

  • Bílkoviny

    5,8 g

    9 %

    8 %

  • Tuky

    26,1 g

    40 %

    37 %

  • nasycené

    14,7 g

  • trans-mastné

    0,4 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Sušenky rozdrtíme najemno a propracujeme se změklým máslem na měkkou hmotu. Natlačíme ji do kulaté formy (průměr 24 cm).
  2. Korpus pečeme ve vyhřáté troubě při 180 °C asi 20 minut, necháme ve formě vychladnout.
  3. Čerstvý sýr spojíme s oběma druhy cukru. Smetanu vyšleháme na pevnou šlehačku a vmícháme ji do sýra. Na korpus nejdříve rozetřeme džem, pak střídavě vrstvíme vypeckované broskve nakrájené na plátky, sušenky a náplň.
  4. Nakonec celý povrch potřeme náplní, rozložíme na něj zbývající broskve nakrájené na plátky a maliny. Koláč uložíme nejméně na 4 hodiny do chladničky. Můžeme dozdobit čerstvou bylinkou, rozdrobenými sušenkami a plátky jahod.
Autor:

Podobné recepty

Clafoutis s ostružinami

Upečte si francouzský koláč plný čerstvého ovoce.

Ovocný trifle do skleničky

Chce to něco dobrého na zub? Připravte rodině vrstvený dezert anglického původu.

Vaflové kornoutky s ovocem

Kornouty nemusíte plnit pouze zmrzlinou. Inspirujte se naším receptem.

Ostružinové sušenky

Zpracujte ovoce ze zahrady do těchto křehkých čokoládových sušenek, které se jen rozplývají na...

Vanilkové řezy se skořicí

Ke kávě jsou tyto luxusní řezy jako dělané.