Brambory z pánve

Tento recept oceníte, pokud zrovna nemáte moc času na vaření.

Stupeň obtížnosti

Lehké

Vaření 35 min

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    401 KCal

    18 %

    17 %

  • Energie

    1677 KJ

    18 %

    17 %

  • Sacharidy

    45,7 g

    52 %

    46 %

  • Vláknina

    4,7 g

    16 %

    16 %

  • Bílkoviny

    10,6 g

    17 %

    16 %

  • Tuky

    18,4 g

    28 %

    26 %

  • nasycené

    4,3 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Brambory omyjeme a ve slupce dáme vařit do osolené vody na 20 minut. Scedíme je, překrojíme na půlky a dáme do velké pánve s rozehřátým olejem, plátky česneku, měsíčky cibule a 5 minut vše společně restujeme.
  2. Směs osolíme, opepříme a zalijeme octem, který necháme odpařit. Nakonec vmícháme pažitku.
  3. Slaninu rozložíme na plech s pečicím papírem, přidáme palici česneku a pečeme ve vyhřáté troubě při 190 °C asi 10-15 minut dokřupava. Pak plátky natrháme a podáváme s bramborami.
Autor:

Podobné recepty

Holandský řízek

Ještě oblíbenější než klasický řízek je v mnoha rodinách tradiční „holanďan“.

Králík s ořechovou omáčkou

Pro přijemnou křupavost přidejte do omáčky ořechy.

Gulášový kotlík

Přidejte do guláše barevnou zeleninu a chilli. Bude ještě lepší.

Pečené brambory se slaninou

Nestíháte vařit? Zvolte tuto velmi chutnou rychlovku.

Pečená dýně s vepřovým masem a zelím

Inspirujte se receptem na dobrý oběd.