Brambory plněné bylinkovou omáčkou

1 hodnocení

Nemáte nápady na večeři? Vyzkoušejte pečené brambory podle našeho receptu.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 40 min

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    316 KCal

    14 %

    13 %

  • Energie

    1322 KJ

    14 %

    13 %

  • Sacharidy

    49,5 g

    56 %

    50 %

  • Vláknina

    4,9 g

    16 %

    16 %

  • Bílkoviny

    9,1 g

    14 %

    13 %

  • Tuky

    7,8 g

    12 %

    11 %

  • nasycené

    4,5 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Brambory očistíme a ve slupce uvaříme do poloměkka. Pak je přendáme na plech s pečicím papírem a dopékáme ve vyhřáté troubě při 180 °C asi 10 minut doměkka.
  2. Prokrojíme je podélně tak, aby jeden konec zůstal nedokrojený. Pokapeme je olejem, osolíme, opepříme a posypeme tymiánem.
  3. V misce smícháme zakysanou smetanu, utřený česnek a naplníme brambory. Posypeme je bylinkami a ihned podáváme.
Autor:

Podobné recepty

Bramborové šišky s kysaným zelím a krůtím masem

Dejte tradičnímu pokrmu nový nádech.

Grilovaná panenka s koprovým salátem

Koprový salát se ke šťavnaté panence skvěle hodí.

Brambory na grilu s bylinkovým tvarohem

Nemáte chuť na maso, ale plánujete grilování? Připravte si nejlepší a přitom velmi prosté jídlo.

Omeleta se šunkou a zeleninou

Tato omeleta je skvělý oběd když nemáte moc času na vaření, protože je hotová již za 20 minut.

Falafel s omáčkou tahini

Oslavte 12. června Mezinárodní den falafelu stylově a připravte rodině zdravou a chutnou večeři.

Nastavte si velikost písma, podle vašich preferencí.