Brambory na grilu s bylinkovým tvarohem

Nemáte chuť na maso, ale plánujete grilování? Připravte si nejlepší a přitom velmi prosté jídlo.

Stupeň obtížnosti

Lehké

Vaření 60 min

Ingredience

4 PORCE +

Bylinkový tvaroh:

Dohotovení:

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    500 KCal

    23 %

    21 %

  • Energie

    2093 KJ

    23 %

    21 %

  • Sacharidy

    42,9 g

    49 %

    43 %

  • Vláknina

    6,2 g

    21 %

    21 %

  • Bílkoviny

    17,9 g

    28 %

    26 %

  • Tuky

    27,1 g

    42 %

    39 %

  • nasycené

    7,9 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Brambory důkladně omyjeme a ve slupce uvaříme téměř doměkka. Potom je necháme částečně zchladnout, nakrojíme z jedné strany do kříže a opatrně rozmáčkneme.
  2. Potřeme je směsí utřeného česneku se solí, koření a oleje. Poté je zabalíme do alobalu a grilujeme asi 10 minut z každé strany.
  3. V misce smícháme tvaroh se zakysanou smetanou, osolíme, přidáme pokrájené bylinky, citrónovou kůru, utřený česnek se solí a olivový olej. Hotové brambory rozbalíme a naplníme bylinkovým tvarohem. Před podáváním posypeme nakrájenou pažitkou.
Autor:

Podobné recepty

Grilovaná kukuřice s bylinkovým máslem

Kukuřice obsahuje vlákninu, vitamin B a minerální látky jako například hořčík, fosfor a draslík....

Králičí stehna ve slanině s bylinkovými knedlíky

Parádní oběd, na kterém si pochutná celá rodina.

Bulgurové karbanátky s dipem

Bulgur je díky obsahu vlákniny, vitamínů a minerálů velmi zdravý. Tak si z něj připravte tyto...

Minipizzy ve tvaru srdce

Láska prochází žaludkem. Proto ji můžete vyjádřit i skrze tento recept.

Kuřecí maso ve slaninovém kabátku

Na přípravu tohoto jídla vám postačí jeden plech.

Nastavte si velikost písma, podle vašich preferencí.