Bramborový salát

Vánoce, Vánoce přicházejí.

Stupeň obtížnosti

Lehké

Vaření 60 min

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    693 KCal

    32 %

    29 %

  • Energie

    2900 KJ

    32 %

    29 %

  • Sacharidy

    34,0 g

    39 %

    34 %

  • Vláknina

    6,5 g

    22 %

    22 %

  • Bílkoviny

    12,0 g

    19 %

    18 %

  • Tuky

    55,2 g

    85 %

    79 %

  • nasycené

    1,2 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Brambory uvaříme ne úplně doměkka. Scedíme je, necháme krátce zchladnout a oloupeme. Kořenovou zeleninu oloupeme a uvaříme v osolené vodě tak, aby zůstala pevná a ve vývaru ji necháme vychladnout. Vejce uvaříme natvrdo.
  2. Uvařenou zeleninu a brambory nakrájíme na kostičky, stejně jako dvě uvařená vejce. Okurky a cibuli nakrájíme nadrobno. Vše dáme do mísy a přisypeme hrášek.
  3. K zeleninové směsi přidáme majonézu, hořčici, ocet, citronovou šťávu, pepř a sůl. Vše opatrně promícháme, ochutnáme a případně ještě přisolíme.
  4. Hotový salát přendáme do mísy a před servírováním ho ozdobíme dílky zbylého vařeného vejce a čerstvou petrželkou.
Autor:

Podobné recepty

Dušený kapr a bramborový salát s fazolkami

Ozvláštněte letos tradiční štědrovečerní večeři s tímto receptem.

Bramborový salát

Bramborový salát je prostě klasika.

Teplý bramborový salát s koprem

Tento salát je ideální jako příloha ke grilovanému masu.

Švédský bramborový salát

Ochutnejte salát až z dalekého Švédska.

Teplý bramborový salát s fazolkami

Rychlý oběd, který musíte vyzkoušet.

Zobrazit více