Bramborový salát
Vánoce, Vánoce přicházejí.
Ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
693 KCal
32 %
29 %
-
Energie
2900 KJ
32 %
29 %
-
Sacharidy
34,0 g
39 %
34 %
-
Vláknina
6,5 g
22 %
22 %
-
Bílkoviny
12,0 g
19 %
18 %
-
Tuky
55,2 g
85 %
79 %
-
nasycené
1,2 g
-
trans-mastné
0,0 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Postup
- Brambory uvaříme ne úplně doměkka. Scedíme je, necháme krátce zchladnout a oloupeme. Kořenovou zeleninu oloupeme a uvaříme v osolené vodě tak, aby zůstala pevná a ve vývaru ji necháme vychladnout. Vejce uvaříme natvrdo.
- Uvařenou zeleninu a brambory nakrájíme na kostičky, stejně jako dvě uvařená vejce. Okurky a cibuli nakrájíme nadrobno. Vše dáme do mísy a přisypeme hrášek.
- K zeleninové směsi přidáme majonézu, hořčici, ocet, citronovou šťávu, pepř a sůl. Vše opatrně promícháme, ochutnáme a případně ještě přisolíme.
- Hotový salát přendáme do mísy a před servírováním ho ozdobíme dílky zbylého vařeného vejce a čerstvou petrželkou.