Bramborový koláč se zeleninou

Slané koláče jsou sice v české kuchyni trochu „popelkou“, ovšem vy to můžete změnit právě teď. Stačí vám takhle báječná kombinace různých druhů zeleniny a pár dalších ingrediencí, které určitě máte doma.

Obtížnost

Lehké

Vaření 70 min

Ingredience

8 PORCE +

Těsto:

Náplň:

Postup

  1. Nejprve si připravíme těsto. Brambory omyjeme, oloupeme a nastrouháme najemno nebo rozmixujeme. Nastrouhané brambory smícháme s hladkou moukou, žloutky a máslem a dochutíme solí. Vypracujeme těsto, kterým vyložíme vymazanou koláčovou formu.
  2. Cuketu, rajče a pórek důkladně omyjeme a vše nakrájíme na kolečka. Uvařené brambory oloupeme a nakrájíme na plátky. Koláč poklademe nakrájenou zeleninou, posypeme solí, černým pepřem a tymiánem.
  3. Do zakysané smetany rozklepneme vejce a vidličkou je rozšleháme. Smetanovou směs nalijeme na koláč.
  4. Koláč vložíme do předehřáté trouby a pečeme 40 minut při 200 °C. Servírujeme teplý i studený.
Zobrazit postup Zobrazit ingredience

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    249 KCal

    11 %

    10 %

  • Energie

    1042 KJ

    11 %

    10 %

  • Sacharidy

    26,5 g

    30 %

    26 %

  • Vláknina

    2,7 g

    9 %

    9 %

  • Bílkoviny

    6,3 g

    10 %

    9 %

  • Tuky

    12,6 g

    19 %

    18 %

  • nasycené

    7,2 g

  • trans-mastné

    0,2 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Autor:

Podobné recepty

Mexická rýže s mletým masem

Pestrý „kotlík“ chutí i barviček nabízí tato temperamentní mexická varianta na italské rizoto. Za...

Cizrna s kari a trhaným kuřecím masem

Výživná a chuťově zábavná večeře těží z toho, že kuřecí maso máme rádi snad všichni a cizrna spolu...

Buřty na černém pivu

Klasika pro setkání s přáteli nebo malou rodinnou oslavu je ideální v tom, že nezabere moc času....

Frittata s uzenou rybou

Večeře doslova z jednoho pekáčku vás nadchne svou jednoduchostí a lahodnou chutí, která vyvolá...

Kuřecí řízečky v pivním těstíčku

Zajímavá variace na oblíbený kuřecí řízek vás nadchne. Dává totiž tradičnímu pokrmu docela nový...

Zobrazit více