Bramborový caesar salát s pečeným kuřetem

Zkuste zajímavou variaci na oblíbený salát.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 60 min

Ingredience

4 PORCE +

Na dresink:

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    811 KCal

    37 %

    34 %

  • Energie

    3395 KJ

    37 %

    34 %

  • Sacharidy

    37,8 g

    43 %

    38 %

  • Vláknina

    4,7 g

    16 %

    16 %

  • Bílkoviny

    37,6 g

    60 %

    55 %

  • Tuky

    55,8 g

    86 %

    80 %

  • nasycené

    14,9 g

  • trans-mastné

    0,3 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Stehna potřeme směsí koření se solí a narovnáme do pekáčku. Zakryjeme poklicí a necháme půl hodiny marinovat. Pak stehna pokapeme rozpuštěným máslem, vložíme do trouby pečeme při 170 °C asi 35 minut. Slaninu nakrájíme na proužky a opečeme.
  2. Brambory důkladně omyjeme a vaříme dokud nejsou měkké. Scedíme, necháme vychladnout a zatím si připravíme dresink. V misce smícháme zakysanou smetanu s majonézou, hořčicí a citronovou šťávou. Česnek utřeme se solí a ančovičkami a se strouhaným parmazánem zamícháme ke smetaně.
  3. V míse smícháme brambory s pokrájenými listy salátu, zalijeme připraveným dresinkem a opatrně promícháme. Nakonec doplníme pokrájeným masem a propečenou slaninou.
Autor:

Podobné recepty

Kuřecí maso ve slaninovém kabátku

Na přípravu tohoto jídla vám postačí jeden plech.

Masové špízky s letním bramborovým salátem

Inspirujte se receptem na letní grilovačku.

Grilovaná kuřecí stehna v BBQ

Hledáte inspiraci na grilování? V tom případě vyzkoušejte tento recept.

Buchtičky s vanilkovým krémem

S tímto receptem zabodujete nejen u dětí, ale i u dospělých.

Fenyklové červené zelí s bůčkem

Pokud máte rádi pečený bůček, určitě vyzkoušejte náš recept.

Nastavte si velikost písma, podle vašich preferencí.