Bramborové vafle s lososem

1 hodnocení

Vyzkoušejte vafle trochu jinak.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 35 min

Ingredience

4 PORCE +

Základní těsto:

Dokončení:

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    515 KCal

    23 %

    21 %

  • Energie

    2157 KJ

    23 %

    21 %

  • Sacharidy

    55,1 g

    63 %

    55 %

  • Vláknina

    2,8 g

    9 %

    9 %

  • Bílkoviny

    19,1 g

    30 %

    28 %

  • Tuky

    23,6 g

    36 %

    34 %

  • nasycené

    13,4 g

  • trans-mastné

    0,5 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Bramboru oloupeme a rozmač­káme vidličkou. Připravíme základní těsto na slané vafle. Do mísy prosejeme mouku, škrob, kypřicí prášek do pečiva a sodu. Přidáme sůl, pepř a promícháme.
  2. V malém hrnci rozpustíme při mírné teplotě máslo. Hrnec odstavíme a do rozpuštěného másla přidáme kefír a vejce. Obě směsi mícháme tak dlouho, dokud nevznikne hladké těstíčko. Přidáme do něj rozmačkanou bramboru a rozmixujeme do­hladka. Z těsta pak postupně pečeme křupavé a zlaté vafle v nahřátém, máslem vymazaném vaflovači.
  3. Na dresink smícháme kefír se sme­tanou a špetkou soli. Teplé vafle na talíři doplníme kousky lososa a nakrájenými rajčátky. Pokapeme je dresinkem a posypeme řeřichou.
Autor:

Podobné recepty

Brambory plněné bylinkovou omáčkou

Nemáte nápady na večeři? Vyzkoušejte pečené brambory podle našeho receptu.

Uzená krkovice s lepenicí

Máte rádi českou klasiku? Tak vyzkoušejte recept na staročeský pokrm.

Kuřecí stripsy v cornflakes a celerové pyré

Udělejte dětem radost domácími stripsy.

Tortilla s hummusem

Ať už jste na cestách, nebo v práci, mít po ruce něco malého k snědku, připraveného s láskou a z...

Krůtí steak se zeleninou

Chystáte se grilovat, ale chcete to tentokrát zkusit trochu zdravěji? Tento recept vás nadchne.

Nastavte si velikost písma, podle vašich preferencí.