Ingredience
Postup
- Bramboru oloupeme a rozmačkáme vidličkou. Připravíme základní těsto na slané vafle. Do mísy prosejeme mouku, škrob, kypřicí prášek do pečiva a sodu. Přidáme sůl, pepř a promícháme.
- V malém hrnci rozpustíme při mírné teplotě máslo. Hrnec odstavíme a do rozpuštěného másla přidáme kefír a vejce. Obě směsi mícháme tak dlouho, dokud nevznikne hladké těstíčko. Přidáme do něj rozmačkanou bramboru a rozmixujeme dohladka. Z těsta pak postupně pečeme křupavé a zlaté vafle v nahřátém, máslem vymazaném vaflovači.
- Na dresink smícháme kefír se smetanou a špetkou soli. Teplé vafle na talíři doplníme kousky lososa a nakrájenými rajčátky. Pokapeme je dresinkem a posypeme řeřichou.