Bramborové špízy s brokolicí a jablky

Nemáte nápad, co si ugrilovat? Načerpejte inspiraci z tohoto receptu.

Stupeň obtížnosti

Lehké

Vaření 30 min

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    987 KCal

    45 %

    41 %

  • Energie

    4128 KJ

    45 %

    41 %

  • Sacharidy

    100,8 g

    115 %

    101 %

  • Vláknina

    75,0 g

    250 %

    250 %

  • Bílkoviny

    84,0 g

    133 %

    123 %

  • Tuky

    9,9 g

    15 %

    14 %

  • nasycené

    2,6 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Brambory očistíme a v osolené vroucí vodě necháme vařit asi 15 minut (do poloměkka). Scedíme je a necháme okapat. Větší brambory přepůlíme.
  2. Očištěné růžičky brokolice spaříme vroucí vodou. Zchladíme je studenou vodou a necháme okapat.
  3. Jablka zbavíme jádřinců, nakrájíme na silnější měsíčky a pokapeme citronovou šťávou. Obalíme je v rozšlehaném bílku a v sezamu.
  4. Na kovové jehly střídavě napichujeme brambory ve slupce, růžičky brokolice a měsíčky jablek. Špízy potřeme olejem, osolíme, opepříme a na grilu opékáme ze všech stran asi 5 minut.
Autor:

Podobné recepty

Kuřecí nugety smažené v kukuřičných lupíncích

Z kuřecích nugetek budou nadšené nejen děti, ale potěšíte jimi i dospělé.

Losos s chřestem a řeřichovou omáčkou

Sezona chřestu je tu. Připravte si zdravý oběd podle našeho receptu.

Jehněčí kebab s řepovo-sýrovým dipem

Užijte si vylepšenou pochoutku Blízkého východu.

Těstoviny s pečenou řepou a sýrem

Věřte, že si na těchto těstovinách se superzdravou řepou báječně pochutnáte.

Topinky s grilovanou zeleninou

Rychlá večeře, na které si pochutnáte.