Bramborové šišky s kysaným zelím a krůtím masem

Dejte tradičnímu pokrmu nový nádech.

Stupeň obtížnosti

Lehké

Vaření 60 min

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    288 KCal

    13 %

    12 %

  • Energie

    1206 KJ

    13 %

    12 %

  • Sacharidy

    35,4 g

    40 %

    35 %

  • Vláknina

    3,3 g

    11 %

    11 %

  • Bílkoviny

    18,5 g

    29 %

    27 %

  • Tuky

    7,4 g

    11 %

    11 %

  • nasycené

    0,9 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Brambory uvaříme ve slupce doměkka. Necháme vychladnout, oloupeme je a nastrouháme najemno do mísy. Přidáme vejce, sůl a mouku a vypracujeme tužší těsto (pokud je příliš lepivé, přisypeme více mouky).
  2. Z těsta vyválíme tenký váleček, který rozkrájíme na šišky. Vaříme je v osolené vodě asi 5-7 minut. Vyjmeme je a necháme okapat.
  3. Krůtí maso nakrájíme na nudličky, které opečeme dohněda v pánvi na rozehřátím oleji. Vmícháme cibuli nasekanou na proužky, sůl, pepř a společně krátce restujeme. Přidáme kysané zelí a opékáme ještě asi 3 minuty. Nakonec vmícháme šišky a prohřejeme. Můžeme dochutit např. chilli papričkou a pažitkou.
Autor:

Podobné recepty

Kuřecí maso ve slaninovém kabátku

Na přípravu tohoto jídla vám postačí jeden plech.

Masové špízky s letním bramborovým salátem

Inspirujte se receptem na letní grilovačku.

Grilovaná kuřecí stehna v BBQ

Hledáte inspiraci na grilování? V tom případě vyzkoušejte tento recept.

Buchtičky s vanilkovým krémem

S tímto receptem zabodujete nejen u dětí, ale i u dospělých.

Fenyklové červené zelí s bůčkem

Pokud máte rádi pečený bůček, určitě vyzkoušejte náš recept.

Nastavte si velikost písma, podle vašich preferencí.