Bramborové noky se zeleninou a sušenou šunkou

1 hodnocení

Jednoduchý oběd, který budete mít hotový za pár minut.

Stupeň obtížnosti

Lehké

Vaření 20 min

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    1083 KCal

    49 %

    45 %

  • Energie

    4533 KJ

    49 %

    45 %

  • Sacharidy

    183,5 g

    209 %

    184 %

  • Vláknina

    8,1 g

    27 %

    27 %

  • Bílkoviny

    32,1 g

    51 %

    47 %

  • Tuky

    22,7 g

    35 %

    32 %

  • nasycené

    3,9 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Cuketu a papriku omyjeme, česnek oloupeme. Papriku zbavíme jádřince, z cukety odkrojíme konce. Nakrájíme je na kostičky a česnek nakrájíme na plátky.
  2. Šunku nakrájíme na kostky stejně velké jako zeleninu. Bramborové noky dáme vařit do vroucí osolené vody a vaříme podle návodu na obalu.
  3. Na rozpáleném olivovém oleji opečeme česnek, po 1 minutě přidáme šunku, poté zeleninu a společně restujeme asi 3 minuty. Osolíme a opepříme.
  4. Mezitím scedíme noky a přidáme je do pánve. Společně 2 minuty za stálého míchání opékáme a hotové podáváme posypané rukolou.
Autor:

Podobné recepty

Řecký bramborový salát s fetou

Na Vánoce se nemusíte držet pouze tradičních receptů.

Lehký bramborový salát s koprem a červenou cibulí

Vyzkoušejte letos na Vánoce lehký bramborový salát podle našeho receptu.

Treska na italské zelenině

S naším receptem připravíte šťavnatou rybu s křehkou zeleninou.

Pečený losos s medem, smetanou a granátovým jablkem

Pokud neholdujete o Vánocích kaprovi, upečte si lososa.

Jelení Wellington s rybízovou omáčkou

Slavnostní pokrm, který stojí za ochutnání. Podívejte se do galerie krok za krokem, jak na to.