Bramborové noky s pečeným česnekem a hovězím ragú

1 hodnocení

Luxusní podzimní pokrm s italským šarmem si zaručeně oblíbíte.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 120 min

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    846 KCal

    38 %

    35 %

  • Energie

    3539 KJ

    38 %

    35 %

  • Sacharidy

    120,3 g

    137 %

    120 %

  • Vláknina

    6,2 g

    21 %

    21 %

  • Bílkoviny

    50,4 g

    80 %

    74 %

  • Tuky

    14,0 g

    21 %

    20 %

  • nasycené

    3,7 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Maso rozkrájíme na stejně velké kostky. Slaninu a oloupanou cibuli nakrájíme nadrobno. V kastrolu na oleji opékáme slaninu, až pustí tuk. Vsypeme cibuli a dusíme ji. Až zesklovatí, vložíme maso. Osolíme ho, opepříme a zprudka za stálého míchání opékáme, aby se zatáhlo.
  2. Přidáme rajčatový protlak a krátce opečeme. Vlijeme víno a necháme ho asi minutu svařit. Pak přidáme pyré, vývar a bobkové listy. Promícháme, zaklopíme a na mírném ohni dusíme, až maso změkne. Podle kvality masa to může trvat až dvě hodiny.
  3. Noky uvaříme ve vroucí osolené vodě doměkka dle návodu na obalu. Podáváme s hotovým ragú.
Autor:

Podobné recepty

Jelení Wellington s rybízovou omáčkou

Slavnostní pokrm, který stojí za ochutnání. Podívejte se do galerie krok za krokem, jak na to.

Penne alla puttanesca

Tradiční neapolský barevný recept vás bude bavit.

Caesar wrap s kuřecím masem

Jestli vám chutná legendární Caesar salát, pak musíte vyzkoušet tyto jednoduché a lahodné sendviče.

Karamelizovaný bůček

Tento recept je skvělým tipem pro milovníky asijské kuchyně.

Vepřový vrabec se špenátem

Oblíbené jídlo, které bude chutnat celé rodině.