Bramborové noky s krůtím a chřestem
Skvělá volba pro lehký, ale chutný oběd nebo večeři. Po sezóně chřest vyměňte za jakoukoliv jinou zeleninu či luštěninu, protože opravdu stojí za to.
Ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
881 KCal
40 %
37 %
-
Energie
3686 KJ
40 %
37 %
-
Sacharidy
117,5 g
133 %
117 %
-
Vláknina
7,7 g
26 %
26 %
-
Bílkoviny
53,4 g
85 %
79 %
-
Tuky
20,9 g
32 %
30 %
-
nasycené
3,9 g
-
trans-mastné
0,1 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Postup
- Krůtí maso nakrájíme na menší kousky (zhruba 3 cm). Ochutíme solí, pepřem, bylinkami či oblíbeným kořením. Na pánvi rozpálíme dvě lžíce oleje a maso restujeme z obou stran dozlatova.
- Chřest zbavíme dřevnatých konců. Odkrojíme cca 2-3 cm. Zbytek chřestu nakrájíme na zhruba 3 cm velké kousky. V další pánvičce na lžíci oleje jej restujeme dozlatova. Zbytečně dlouho neopékáme, výsledkem by měl být křupavý a šťavnatý chřest. Do pánve k masu přidáme noky a opékáme další tři minuty.
- Závěrem vložíme nakrájená sušená rajčata, orestovaný chřest a baby špenát. Pro lepší chuť na závěr můžeme ještě přidat lžíci másla a můžeme podávat. Přeji dobrou chuť.