Bramborové noky s krůtím a chřestem

1 hodnocení

Skvělá volba pro lehký, ale chutný oběd nebo večeři. Po sezóně chřest vyměňte za jakoukoliv jinou zeleninu či luštěninu, protože opravdu stojí za to.

Stupeň obtížnosti

Lehké

Vaření 35 min

Ingredience

4 PORCE +

Na 4 porce:

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    881 KCal

    40 %

    37 %

  • Energie

    3686 KJ

    40 %

    37 %

  • Sacharidy

    117,5 g

    133 %

    117 %

  • Vláknina

    7,7 g

    26 %

    26 %

  • Bílkoviny

    53,4 g

    85 %

    79 %

  • Tuky

    20,9 g

    32 %

    30 %

  • nasycené

    3,9 g

  • trans-mastné

    0,1 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Krůtí maso nakrájíme na menší kousky (zhruba 3 cm). Ochutíme solí, pepřem, bylinkami či oblíbeným kořením. Na pánvi rozpálíme dvě lžíce oleje a maso restujeme z obou stran dozlatova.
  2. Chřest zbavíme dřevnatých konců. Odkrojíme cca 2-3 cm. Zbytek chřestu nakrájíme na zhruba 3 cm velké kousky. V další pánvičce na lžíci oleje jej restujeme dozlatova. Zbytečně dlouho neopékáme, výsledkem by měl být křupavý a šťavnatý chřest. Do pánve k masu přidáme noky a opékáme další tři minuty.
  3. Závěrem vložíme nakrájená sušená rajčata, orestovaný chřest a baby špenát. Pro lepší chuť na závěr můžeme ještě přidat lžíci másla a můžeme podávat. Přeji dobrou chuť.
Autor:

Podobné recepty

Španělský ptáček s rýží

Španělský ptáček s rýží je prostě klasika.

Jehněčí hřbet s kroupami

Máte rádi jehněčí maso? Pokud ano, vyzkoušejte tento slavnostní recept.

Velikonoční bůčková roláda

Skvělou přílohou jsou k této roládě vařené brambory.

Skopová roláda se špenátovou náplní a máslovými noky

Skopové maso má svoji charakteristickou chuť i vůni a připravuje se nejčastěji v období Velikonoc.

Tyrolské knedlíky

Tyto rakouské knedlíky jsou nejlepší s hovězím gulášem a cibulkou.

Nastavte si velikost písma, podle vašich preferencí.