Bramborová polévka s houbami

Tahle bramboračka je úplně jako od babičky.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 30 min

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    305 KCal

    14 %

    13 %

  • Energie

    1277 KJ

    14 %

    13 %

  • Sacharidy

    20,3 g

    23 %

    20 %

  • Vláknina

    5,9 g

    20 %

    20 %

  • Bílkoviny

    4,7 g

    7 %

    7 %

  • Tuky

    21,6 g

    33 %

    31 %

  • nasycené

    12,8 g

  • trans-mastné

    0,6 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Zeleninu oloupeme, očistíme a nakrájíme na kostičky. Houby namočíme do vody a necháme nabobtnat.
  2. V hrnci rozpustíme máslo, orestujeme na něm nejprve mrkev, celer a petržel. Když zelenina zezlátne, přidáme cibuli a vše společně ještě chvíli restujeme.
  3. Poté zalijme vývarem, osolíme, opepříme a přidáme kmín. Přivedeme k varu, přidáme očistěné a na kostky nakrájené brambory a vymačkané houby. Vaříme doměkka asi 15 minut, dokud zelenina nezměkne.
  4. Nakonec polévku dochutíme čerstvě utřeným česnekem a majoránkou.
Autor:

Podobné recepty

Ředkvičková polévka

Věděli jste, že můžete uvařit polévku i z ředkviček?

Zeleninová polévka

Zahřejte se v zimě hustou zeleninovou polévkou.

Rybí polévka se zeleninou

Naučte se uvařit tu nejlepší štědrovečerní polévku.

Polévka s ovesnými vločkami a houbami

Vydatná polévka, která vás zasytí i zahřeje.

Vývar s knedlíčky z husích jater

Cítíte se nachlazení? Uvařte si silný vývar.