Bramboračka s houbami

Velejednoduchý recept jako od babičky ocení nejen nadšení houbaři a chalupáři, ale všichni, kdo milují polévky, ve kterých stojí lžíce.

Stupeň obtížnosti

Lehké

Vaření 40 min

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    213 KCal

    10 %

    9 %

  • Energie

    892 KJ

    10 %

    9 %

  • Sacharidy

    10,7 g

    12 %

    11 %

  • Vláknina

    5,5 g

    18 %

    18 %

  • Bílkoviny

    4,3 g

    7 %

    6 %

  • Tuky

    15,7 g

    24 %

    22 %

  • nasycené

    5,9 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Brambory, celer a mrkev nakrájíme na menší kousky, cibuli najemno a vše společně restujeme asi 10 minut na sádle s kmínem. Potom přidáme mouku a opět chvíli smažíme.
  2. Zalijeme 1200 ml vody a za stálého míchání přivedeme k varu. Přidáme prolisovaný česnek a pepř, překrájené houby a dle chuti dosolíme. Po pár minutách varu přidáme majoránku.
Autor:

Podobné recepty

Polévka z fava fazolí

K této krémové polévce chutná skvěle čerstvé pečivo.

Zvěřinová polévka s játrovými knedlíčky

Ze zbylého masa uvařte silný vývar.

Vývar s velkými knedlíčky

Po zimní procházce si dopřejte teplý vývar.

Staročeská kulajda s vejcem

Uvařte si kulajdu tak, jak ji připravovaly naše babičky.

Pórková polévka Vichyssoise s krutony

V létě přijde studená polévka vhod.