Bramboračka s houbami
Velejednoduchý recept jako od babičky ocení nejen nadšení houbaři a chalupáři, ale všichni, kdo milují polévky, ve kterých stojí lžíce.
Ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
213 KCal
10 %
9 %
-
Energie
892 KJ
10 %
9 %
-
Sacharidy
10,7 g
12 %
11 %
-
Vláknina
5,5 g
18 %
18 %
-
Bílkoviny
4,3 g
7 %
6 %
-
Tuky
15,7 g
24 %
22 %
-
nasycené
5,9 g
-
trans-mastné
0,0 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Postup
- Brambory, celer a mrkev nakrájíme na menší kousky, cibuli najemno a vše společně restujeme asi 10 minut na sádle s kmínem. Potom přidáme mouku a opět chvíli smažíme.
- Zalijeme 1200 ml vody a za stálého míchání přivedeme k varu. Přidáme prolisovaný česnek a pepř, překrájené houby a dle chuti dosolíme. Po pár minutách varu přidáme majoránku.