Ingredience
Postup
- Žloutky vyšleháme s vanilkovým cukrem do pěny. Bílky vyšleháme s krupicovým cukrem na pevný sníh. Pak obě hmoty lehce spojíme, vmícháme prosátou mouku a nakonec oloupané jemně nastrouhané mandle.
- Hotové těsto naplníme do dortové formy (26 cm) a pečeme ve vyhřáté troubě při 160 °C asi 45 minut. Po upečení necháme vychladnout ve formě, vyklopíme a rozkrojíme na dva díly.
- Máslo mírně nahřejeme a vyšleháme s cukrem a vanilkovým cukrem do řídké pěny. Pak postupně za stálého šlehání přidáváme tvaroh.
- Spodní díl korpusu potřeme polovinou tvarohové náplně a rozložíme polovinu borůvek. Položíme na ně druhý díl korpusu, rozložíme zbylé borůvky a potřeme zbylým krémem. Dort dáme do chladničky ztuhnout.
- Smetanu vyšleháme na pevnou šlehačku. Celý dort potřeme šlehačkou a strany obalíme do poloviny výšky v pražených mandlích. Zbylé lupínky mandlí rozložíme na povrch.
- Zbylou šlehačku naplníme do cukrářského sáčku s řezanou trubičkou a ozdobně nastříkáme po obvodu dortu. Nakonec dozdobíme borůvkami.