Bezlepkové důlkové koláčky

Křehké cukroví ideální pro ty, kdo mají bezlepkovou dietu.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 45 min

Ingredience

30 PORCE +

Na těsto:

Na dohotovení:

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    78 KCal

    4 %

    3 %

  • Energie

    327 KJ

    4 %

    3 %

  • Sacharidy

    7,1 g

    8 %

    7 %

  • Vláknina

    0,8 g

    3 %

    3 %

  • Bílkoviny

    1,3 g

    2 %

    2 %

  • Tuky

    4,8 g

    7 %

    7 %

  • nasycené

    2,7 g

  • trans-mastné

    0,1 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Z prosáté mouky, změklého másla, žloutků, obou druhů cukru, citronové kůry a špetky soli vypracujeme hladké těsto. Zabalíme ho do potravinové fólie a necháme odležet, nejlépe do druhého dne. Nazítří z něj odebíráme kousky o hmotnosti cca 15 g a vyválíme stejnoměrné kuličky.
  2. Poklademe je na plech vystlaný pečicím papírem, mírně dlaní zploštíme a uprostřed vždy vytvoříme prstem důlek.
  3. Důlky naplníme zavařeninami a pečeme ve vyhřáté troubě při 170 °C dorůžova. Vychladlé koláčky ještě přestříkáme rozehřátou bílou čokoládovou polevou.
Autor:

Podobné recepty

Ořechové linecké čtverečky se žloutkovou polevou

Vyzkoušejte tradiční cukroví jinak a upečte ořechové linecké čtverečky se žloutkovou polevou.

Linecké sněhové věnečky

Linecké cukroví nesmí na vánočním stole chybět.

Linecké s vanilkovým krémem

Vylepšete linecké cukroví vanilkovým krémem s koňakem.

Věžičky z lineckého těsta

Nejoblíběnější cukroví je to z listového těsta.

Slepované kytičky z lineckého těsta

Nejtypičtějším cukrovím v českých domácnostech je slepované linecké.

Zobrazit více