Bažantí stehýnka se slaninou

nehodnoceno

Máte rádi zvěřinu? Upečte si bažantí stehna podle našeho receptu.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 100 min

bez marinování

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    822 KCal

    37 %

    34 %

  • Energie

    3441 KJ

    37 %

    34 %

  • Sacharidy

    14,0 g

    16 %

    14 %

  • Vláknina

    15,8 g

    53 %

    53 %

  • Bílkoviny

    126,1 g

    200 %

    185 %

  • Tuky

    23,0 g

    35 %

    33 %

  • nasycené

    8,1 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Bažantí stehýnka očistíme, zkontrolujeme, jestli nemají broky, omyjeme, osušíme a obalíme v sušené šunce. Maso osolíme a opepříme. Zeleninu očistíme a nakrájíme na kostičky.
  2. Připravená stehna vložíme do pečicí formy spolu se zeleninou a kořením, zalijeme pomerančovým džusem a necháme asi 60 minut marinovat při pokojové teplotě.
  3. Poté stehna zakryjeme a pečeme ve vyhřáté troubě při 180°C asi 70 minut. Pak poklici odstraníme a dopečeme dozlatova. Popřípadě podlijeme vodou.
  4. Pečeného bažanta vyjmeme z trouby, zakryjeme a necháme cca 15 minut odpočinout. Poté ozdobíme snítky petržele a podáváme například s grilovanou zeleninou nebo čerstvým pečivem.
Autor:

Podobné recepty

Penne alla puttanesca

Tradiční neapolský barevný recept vás bude bavit.

Caesar wrap s kuřecím masem

Jestli vám chutná legendární Caesar salát, pak musíte vyzkoušet tyto jednoduché a lahodné sendviče.

Karamelizovaný bůček

Tento recept je skvělým tipem pro milovníky asijské kuchyně.

Vepřový vrabec se špenátem

Oblíbené jídlo, které bude chutnat celé rodině.

Dvojitý hamburger

Udělejte rodině radost pravým americkým burgerem.