Batátová polévka s černou čočkou
Tato krásná a zároveň chutná polévka s orientálním aroma vás bude bavit. Na přípravu je přitom úplně jednoduchá.
Vaření 50 min
bez nabobtnání
Ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
482 KCal
22 %
20 %
-
Energie
2018 KJ
22 %
20 %
-
Sacharidy
54,9 g
62 %
55 %
-
Vláknina
13,3 g
44 %
44 %
-
Bílkoviny
18,1 g
29 %
27 %
-
Tuky
18,5 g
29 %
26 %
-
nasycené
12,5 g
-
trans-mastné
0,1 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Postup
- Čočku necháme nabobtnat ve větším množství vody nejlépe přes noc. Poté ji pomalu přivedeme k varu, osolíme a vaříme pozvolna asi 10 minut. Pak ji scedíme a propláchneme studenou vodou.
- Šalotky nakrájíme na kostičky a na másle orestujeme doměkka. Přidáme oloupanou a na kostičky nakrájenou mrkev a batáty, zázvor nakrájený na kolečka, rozdrcený kardamom a lžíci koriandru.
- Vše restujeme asi pět minut, pak zalijeme vývarem, kokosovým mlékem a dle chuti osolíme. Poté pozvolna vaříme, dokud zelenina nezměkne.
- Polévku rozmixujeme ponorným mixérem, přidáme vařenou čočku a na závěr ozdobíme zbylým koriandrem.