Barevné raw kuličky

Zdravá varianta oblíbeného kokosového cukroví.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 45 min

Ingredience

10 PORCE +

Na základ:

Na polevu:

Na obalení:

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    396 KCal

    18 %

    16 %

  • Energie

    1657 KJ

    18 %

    16 %

  • Sacharidy

    17,9 g

    20 %

    18 %

  • Vláknina

    2,7 g

    9 %

    9 %

  • Bílkoviny

    3,7 g

    6 %

    5 %

  • Tuky

    20,6 g

    32 %

    29 %

  • nasycené

    9,4 g

  • trans-mastné

    0,1 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Kešu a kokos rozmixujeme nahrubo. Vlijeme rýžový sirup, rozehřátý kokosový olej a umixujeme dohladka. Mokrýma rukama vytvarujeme větší koule. Do středu každé z nich zatlačíme lyofilizovanou malinu předem naplněnou malinovým džemem. Připravené kuličky uložíme do mrazničky.
  2. Na polevu dáme všechny ingredience do kastrůlku a rozehřejeme na mírném ohni, společně je promixujeme. Jakmile jsou kuličky na dotek pevné, vyjmeme je z mrazničky. Cukroví rychle namáčíme v čokoládové polevě a obalujeme v mletém kokosu. Vrátíme alespoň na 10 minut do mrazničky, aby čokoláda ztuhla. Skladujeme v chladu.
Autor:

Podobné recepty

Medovníkové kuličky

Máte rádi medovník? Udělejte si tedy medovníkové cukroví.

Nepečené duhové kuličky

K přípravě tohoto barevného vánočního cukroví nepotřebujete ani troubu.

Vánoční raw košíčky

Na Vánoce můžete mlsat i zdravě.

Brusinkové marokánky

Jednoduché cukroví, které zvládne upéct i začátečník.

Žloutkové obdélníčky s ořechy

Upečte si žloutkové obdélníčky s ořechy, které vás okouzlí svou jemností.