Barevné obložené ciabatty

Obložené chleby mohou být i barevné a chuťově pestré. Zkuste tento recept.

Stupeň obtížnosti

Lehké

Vaření 45 min

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    579 KCal

    26 %

    24 %

  • Energie

    2421 KJ

    26 %

    24 %

  • Sacharidy

    66,9 g

    76 %

    67 %

  • Vláknina

    8,1 g

    27 %

    27 %

  • Bílkoviny

    40,7 g

    65 %

    60 %

  • Tuky

    15,7 g

    24 %

    22 %

  • nasycené

    6,3 g

  • trans-mastné

    0,1 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Krevety očistíme, zakápneme citronem, olejem, osolíme, opepříme a přidáme chilli a necháme chvíli marinovat. Na pečivo natřeme například avokádové guacamole.
  2. Na ciabattu rozložíme marinované krevety s marinádou, ozdobíme plátkem citronu a například bylinkami. Pastrami nakrájíme s okurkou a sýrem na plátky. Houby slijeme.
  3. Pečivo rozkrojíme, opečeme, potřeme hořčicí, přidáme maso, sýr, okurky a houby. Před podáváním dozdobíme například sušenými rajčaty a řeřichou.
  4. Philadelphii natřeme na pečivo. Poklademe plátky okurky a lososem. Osolíme, opepříme a zakápneme citronem. Dozdobíme například koprem a sezamovým semínkem.
Autor:

Podobné recepty

Řepná pomazánka s křenem

Místo kupované pomazánky zvolte raději tuto skvělou domácí.

Galetka s červenou řepou a ricottou

Pokud jste nevěděli, že můžete francouzskou galetku připravit i na slano, vyzkoušejte náš snadný...

Špenátový koláč

Tento koláč se skvěle hodí na Velikonoce.

Slaný cuketový koláč

Slaný koláč snadný na přípravu a velmi chutný.

Slaný koláč s paprikou, šunkou a ricottou

Slaný koláč snadný na přípravu a velmi chutný.