Ingredience
Postup
- Na vodní lázni v kastrůlku rozpustíme čokoládu a máslo. Sundáme ho a směs necháme mírně vychladnout. Vejce vyšleháme s cukrem do husté pěny. Pak ho spojíme s čokoládou a prosátou moukou.
- Pekáček s vyšším okrajem o rozměru 30 x 20 cm vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou. Těsto naplníme do pekáčku a povrch uhladíme. Pečeme při 180 °C asi 25 minut.
- Po upečení necháme vychladnout a pak vyklopíme. Smetanu přivedeme k varu a odstavíme. Přidáme na kousky nakrájenou čokoládu a máslo. Za stálého míchání necháme rozpustit.
- Krém rozdělíme na tři díly. Jeden díl obarvíme na červeno a druhý obarvíme na fialovo. Na povrch střídavě vytvoříme barvami mramorování. Necháme ztuhnout a nakrájíme na porce.