Barevné brownies

Krásné mramorování udělá z tohoto jednoduchého dezertu doslova cukrářský majstrštyk.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 45 min

Ingredience

24 PORCE +

Na těsto:

Na krém:

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    210 KCal

    10 %

    9 %

  • Energie

    880 KJ

    10 %

    9 %

  • Sacharidy

    19,3 g

    22 %

    19 %

  • Vláknina

    0,9 g

    3 %

    3 %

  • Bílkoviny

    2,9 g

    5 %

    4 %

  • Tuky

    13,2 g

    20 %

    19 %

  • nasycené

    7,7 g

  • trans-mastné

    0,2 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Na vodní lázni v kastrůlku rozpustíme čokoládu a máslo. Sundáme ho a směs necháme mírně vychladnout. Vejce vyšleháme s cukrem do husté pěny. Pak ho spojíme s čokoládou a prosátou moukou.
  2. Pekáček s vyšším okrajem o rozměru 30 x 20 cm vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou. Těsto naplníme do pekáčku a povrch uhladíme. Pečeme při 180 °C asi 25 minut.
  3. Po upečení necháme vychladnout a pak vyklopíme. Smetanu přivedeme k varu a odstavíme. Přidáme na kousky nakrájenou čokoládu a máslo. Za stálého míchání necháme rozpustit.
  4. Krém rozdělíme na tři díly. Jeden díl obarvíme na červeno a druhý obarvíme na fialovo. Na povrch střídavě vytvoříme barvami mramorování. Necháme ztuhnout a nakrájíme na porce.
Autor:

Podobné recepty

Švédský cheesecake Ostkaka

Ochutnejte sladký dezert ze švédské kuchyně.

Malinovo-čokoládové dortíčky

Úspěchem tohoto dezertu je poctivě vychlazená čokoláda.

Brownies se semínky z granátového jablka

Jeden z nejlepších čokoládových dezertů, jehož původ sahá do Ameriky.

Levandulový dort

Každý, kdo miluje levanduli, bude z tohoto dortu naprosto nadšený.

Růžový chia pudink

Lahodný a navíc zdravý dezert s malinami.