Ingredience
Postup
- 50 g cukru utavíme na světlý karamel, přidáme 30 g másla a horkou smetanu, povaříme a necháme vychladnout.
- Mouku propracujeme se zbylým cukrem, máslem, kůrou a solí.
- Drobenku rozložíme na plech a pečeme při 160 °C asi 20 minut a necháme vychladnout.
- Mléko s cukrem, luskem a škrobem přivedeme k varu. Povaříme 2 minuty a odstavíme. Přidáme nabobtnalý plátek želatiny, vmícháme žloutek a máslo. Necháme vychladnout.
- Na dno skleniček dáme karamel, drobenku a banány s citronovou šťávou a dužninou z maracuji.
- Pak přidáme žloutkový krém Chantilly. Vanilkovou dřeň smícháme s vyšlehanou smetanou, mascarpone a cukrem. Krém nastříkáme na povrch pohárků. Nakonec posypeme třeba skořicí.