Banánové verrines

Tento francouzský dezert vás svojí chutí uchvátí.

Stupeň obtížnosti

Lehké

Vaření 30 min

Ingredience

4 PORCE +

Na karamel a drobenku:

Na základ:

Na krém Chantilly:

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    1101 KCal

    50 %

    46 %

  • Energie

    4606 KJ

    50 %

    46 %

  • Sacharidy

    88,0 g

    100 %

    88 %

  • Vláknina

    6,8 g

    23 %

    23 %

  • Bílkoviny

    12,1 g

    19 %

    18 %

  • Tuky

    77,9 g

    120 %

    111 %

  • nasycené

    47,9 g

  • trans-mastné

    1,5 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. 50 g cukru utavíme na světlý karamel, přidáme 30 g másla a horkou smetanu, povaříme a necháme vychladnout.
  2. Mouku propracujeme se zbylým cukrem, máslem, kůrou a solí.
  3. Drobenku rozložíme na plech a pečeme při 160 °C asi 20 minut a necháme vychladnout.
  4. Mléko s cukrem, luskem a škrobem přivedeme k varu. Povaříme 2 minuty a odstavíme. Přidáme nabobtnalý plátek želatiny, vmícháme žloutek a máslo. Necháme vychladnout.
  5. Na dno skleniček dáme karamel, drobenku a banány s citronovou šťávou a dužninou z maracuji.
  6. Pak přidáme žloutkový krém Chantilly. Vanilkovou dřeň smícháme s vyšlehanou smetanou, mascarpone a cukrem. Krém nastříkáme na povrch pohárků. Nakonec posypeme třeba skořicí.
Autor:

Podobné recepty

Veganské rohlíčky

Zdravá alternativa rohlíčků, která chutná snad ještě lépe.

Barevné raw kuličky

Zdravá varianta oblíbeného kokosového cukroví.

Vánoční raw košíčky

Na Vánoce můžete mlsat i zdravě.

Bezlepkové důlkové koláčky

Křehké cukroví ideální pro ty, kdo mají bezlepkovou dietu.

Chlebíček s kandovaným ovocem

Pestrobarevná variace na klasický biskupský chlebíček vás nadchne.