Balkánský salát

Kdo by neznal oblíbený šopák plný zeleniny a slaného sýra.

Stupeň obtížnosti

Lehké

Vaření 15 min

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    209 KCal

    10 %

    9 %

  • Energie

    876 KJ

    10 %

    9 %

  • Sacharidy

    12,5 g

    14 %

    13 %

  • Vláknina

    4,6 g

    15 %

    15 %

  • Bílkoviny

    10,2 g

    16 %

    15 %

  • Tuky

    13,0 g

    20 %

    19 %

  • nasycené

    7,0 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Papriky očistíme a nakrájíme na čtverečky. Rajčata omyjeme, okurku a cibuli oloupeme. Vše pokrájíme na stejně velké kousky.
  2. Lístečky bazalky a kapary nasekáme nadrobno.
  3. Všechnu zeleninu vložíme do mísy. Přidáme bazalku, kapary a olivy. Vše zakapeme olivovým olejem a citronovou šťávou, lehce osolíme a opepříme a promícháme. Salát uložíme do lednice.
  4. Balkánský sýr nastrouháme nebo nakrájíme na kostičky. Vychlazený salát rozdělíme do misek, doplníme sýrem a podáváme.
Autor:

Podobné recepty

Zelný salát s jablky

Zkombinujte v salátu sladké a slané chutě.

Tuňákový salát s fazolemi

Svěží salát plný bílkovin.

Směs listových salátů s fenyklem a kuřecími špízky

Dejte si tento zdravý salát se šťavnatým kuřátkem.

Salát s kerblíkem

Vyzkoušejte toto výjimečné jídlo. Kebrlík vašemu salátu dodá jemně ostrou peprnou chuť.