Balkánská sýrová polévka
Pro přípravu této lahodné krémové polévky potřebujete jen pár prostých surovin, ale výsledek vás překvapí svou elegantní dokonalostí.
Postup
- Brambory oloupeme, omyjeme a nakrájíme na kostičky. Dáme je vařit do 1 litru vody. Když jsou brambory poloměkké, přidáme nastrouhaný balkánský sýr, asi 50 g sýra dáme stranou.
- Když se sýr rozpustí, přidáme do polévky hrášek. Polévku krátce povaříme a pak přidáme smetanu a máslo. Necháme ještě krátce provařit až smetana zhoustne a odstavíme.
- Polévku na talíři zdobíme zelenými bylinkami a balkánským sýrem, který lehce posypeme mletou paprikou.
Zobrazit postup
Zobrazit ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
469 KCal
21 %
20 %
-
Energie
1963 KJ
21 %
20 %
-
Sacharidy
25,2 g
29 %
25 %
-
Vláknina
4,5 g
15 %
15 %
-
Bílkoviny
14,3 g
23 %
21 %
-
Tuky
33,7 g
52 %
48 %
-
nasycené
21,4 g
-
trans-mastné
0,1 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Autor:
Kulinární studio MAFRA