Bagetky s pestem z pečených paprik

Zajímavá svačinka nebo lehká večeře, kterou oceníte nejen v létě. Někomu možná připomene dovolenou na jihu.

Stupeň obtížnosti

Lehké

Vaření 35 min

bez chladnutí

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    310 KCal

    14 %

    13 %

  • Energie

    1295 KJ

    14 %

    13 %

  • Sacharidy

    32,8 g

    37 %

    33 %

  • Vláknina

    5,0 g

    17 %

    17 %

  • Bílkoviny

    10,0 g

    16 %

    15 %

  • Tuky

    15,2 g

    23 %

    22 %

  • nasycené

    3,3 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Papriky omyjeme, osušíme a dáme je na plech vyložený pečicím papírem. Vložíme do trouby a při nejvyšší teplotě pečeme, dokud slupka paprik nezčerná.
  2. Pečené papriky vyjmeme z trouby. Necháme je zchladnout, oloupeme je a odstraníme semínka. Pak papriky rozmixujeme spolu s kešu oříšky, sušenými rajčaty, chilli papričkou, olivami, česnekem a lístky bylinek. Přidáme 3 lžíce olivového oleje a ochutíme solí a pepřem.
  3. Bagetu rozpůlíme a podélně rozkrojíme, opečeme ji na grilu a potřeme paprikovým pestem. Pesto zakapeme olejem a skladujeme v lednici. Spotřebujeme do týdne, pro delší trvanlivost můžeme pesto zavařit.
Autor:

Podobné recepty

Napoleonky z červené řepy a kozího sýra

Kombinace lahodného kozího sýra a červené řepy je neodolatelná.

Zapečené chlebíčky

Křupavé chlebíčky s rozteklým sýrem a šťavnatým rajčetem - rychlé dokonalé pohoštění na večírek.

Slané sušenky

Na oslavu jsou tyto slané sušenky jako dělané.

Sýrový koláč s ořechy a hruškami

Pokud rádi pečete, vyzoušejte i něco slaného.

Plněné palačinky s polníčkem

Skvělý studený předkrm s uzeným lososem.