Ingredience
Postup
- Cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno, celer nakrájíme na kousky. V kastrolu orestujeme na oleji nejdříve cibuli, přidáme celer, po 8 minutách přisypeme hladkou mouku, promícháme a přilijeme portské víno s vývarem. Dochutíme worchestrem, hořčicí, kečupem a přidáme čatní.
- Směs zalijeme 100 ml vody a na mírném plameni vaříme 20 minut, poté odstavíme a necháme zchladnout.
- Maso dáme do mísy, osolíme, opepříme, přidáme oloupanou a najemno nastrouhanou bramboru. Rozmarýn otrháme od stonků a nasekáme najemno, přidáme k masu, promícháme a ze směsi vytvarujeme 24 kuliček.
- Připravené kuličky opékáme v pánvi na nahřátém oleji asi 3 minuty a poté dopečeme v troubě při 190 °C asi 10 minut. Bagety nebo rohlíky rozřízneme, ale nedokrojíme, vnitřek potřeme omáčkou, posypeme polníčkem a nastrouhaným čedarem, vložíme masové kuličky a ihned podáváme.