Jarní pizza s kozím sýrem a baby špenátem
Ingredience:
- 2 stroužky česneku
- 150 g smetanového termizovaného sýra (např. lučina, palouček aj.)
- 150 g měkkého kozího sýra
- sůl a čerstvě mletý barevný pepř
- 150 g zeleného chřestu
- 80 g sušených rajčat
- 100 g cherry rajčátek
- 300 g chlazeného těsta na pizzu
- 100 g parmské šunky
- 4 křepelčí vejce
- 100 g baby špenátu
Pracovní postup:
- Oloupaný a prolisovaný česnek promícháme s lučinou, kozím sýrem, solí a pepřem. Chřest oloupeme a nakrájíme na menší kousky. Sušená rajčata i omytá cherry rajčátka překrájíme na poloviny.
- Těsto rozválíme na kulatý plát. Přendáme ho na plech s pečicím papírem a potřeme sýrovou směsí. Poklademe chřestem, sušenými i čerstvými rajčaty a šunkou.
- Pečeme ve vyhřáté troubě při 220 °C asi 10 minut. Pak na pizzu rozklepneme vejce a posypeme ji lístky špenátu. Dopékáme dozlatova. Hotovou pizzu můžeme podávat např. s rajčatovým salátem.