Ingredience
Postup
- Polovinu mléka trochu ohřejeme, rozdrobíme do něj droždí, přisypeme lžíci cukru, 2 lžíce hladké mouky a promícháme. Kvásek necháme na teplém místě vzejít.
- Zbylé mléko ohřejeme v zadělávací míse a necháme v něm rozpustit máslo. Přisypeme hladkou mouku, špetku soli, cukr, vejce, nastrouhaný muškátový oříšek a citronovou kůru. Přilijeme kvásek a propracujeme. Těsto je řidší konzistence, necháme jej na teplém místě 30 minut vykynout. Dáváme pozor, aby nezačalo klesat.
- Mezitím vypracujeme ze změklého másla, mouky a cukru v misce drobenku.
- Pekáček s vyšším okrajem (20x30 cm) vymažeme máslem a vyložíme pečicím papírem. Vlijeme do něj těsto a rovnoměrně ho rozetřeme. Povrch poklademe omytými a osušenými jahodami a zasypeme drobenkou. Vložíme do trouby vyhřáté na 200 °C a pečeme asi 40 minut.