Babiččin jahodový koláč s drobenkou

nehodnoceno

To je vůně! Koláč uspokojí nejen chuťové pohárky, ale také při pečení ovoní celý byt.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 60 min

bez kynutí

Ingredience

8 PORCE +

Těsto:

Drobenka:

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    435 KCal

    20 %

    18 %

  • Energie

    1820 KJ

    20 %

    18 %

  • Sacharidy

    58,2 g

    66 %

    58 %

  • Vláknina

    3,2 g

    11 %

    11 %

  • Bílkoviny

    8,8 g

    14 %

    13 %

  • Tuky

    17,9 g

    28 %

    26 %

  • nasycené

    10,2 g

  • trans-mastné

    0,5 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Polovinu mléka trochu ohřejeme, rozdrobíme do něj droždí, přisypeme lžíci cukru, 2 lžíce hladké mouky a promícháme. Kvásek necháme na teplém místě vzejít.
  2. Zbylé mléko ohřejeme v zadělávací míse a necháme v něm rozpustit máslo. Přisypeme hladkou mouku, špetku soli, cukr, vejce, nastrouhaný muškátový oříšek a citronovou kůru. Přilijeme kvásek a propracujeme. Těsto je řidší konzistence, necháme jej na teplém místě 30 minut vykynout. Dáváme pozor, aby nezačalo klesat.
  3. Mezitím vypracujeme ze změklého másla, mouky a cukru v misce drobenku.
  4. Pekáček s vyšším okrajem (20x30 cm) vymažeme máslem a vyložíme pečicím papírem. Vlijeme do něj těsto a rovnoměrně ho rozetřeme. Povrch poklademe omytými a osušenými jahodami a zasypeme drobenkou. Vložíme do trouby vyhřáté na 200 °C a pečeme asi 40 minut.
Autor:

Podobné recepty

Karamelové větrníky

Tento nadýchaný klasický dezert se nikdy neomrzí. Při jeho přípravě si dejte pozor na karamel, rád...

Čokoládová roláda s malinami

Nejlepší čokoládová roláda s ovocných krémem. Pokud budete chtít, můžete vyzkoušet tento recept i s...

Cheesecake creme brulée

Upečte si podle našeho receptu skvělý koláč.

Banánový cheesecake

Upečte si podle našeho receptu skvělý banánový cheesecake.

Jogurtový dort s jahodami

Jemný dort plný jahod a svěžího krému.

Nastavte si velikost písma, podle vašich preferencí.