Avokádová topinka s mozzarellou
Rychlá luxusní snídaně, která nastartuje váš den.
Ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
338 KCal
15 %
14 %
-
Energie
1413 KJ
15 %
14 %
-
Sacharidy
17,4 g
20 %
17 %
-
Vláknina
4,8 g
16 %
16 %
-
Bílkoviny
20,7 g
33 %
30 %
-
Tuky
19,5 g
30 %
28 %
-
nasycené
8,4 g
-
trans-mastné
0,0 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Postup
- Chleba opečeme na suché pánvi dozlatova, osolíme a potřeme česnekem. Pažitku, šalotku nasekáme nadrobno. Salát vypereme a necháme okapat.
- Avokádo rozmačkáme, zakapeme citronem, osolíme a opepříme. Rajčátka nadrobno nakrájíme, smícháme je se šalotkou, pažitkou, olivovým olejem, osolíme a opepříme.
- Mozzarellu vyjmeme z nálevu, necháme vykapat, osušíme do papírové utěrky, rozkrojíme na čtyři části a zakapeme olivovým olejem. Chleba natřeme avokádovou pastou.
- Poklademe na ni mozzarellu, posypeme rajčátky, přendáme na talíře a obložíme salátem. Podle chuti ještě dosolíme a dopepříme, pokud je třeba, a ihned podáváme.