Avokádová pomazánka se ztraceným vejcem
Připravte si krok za krokem velmi chutnou a jemno pomazánku z avokáda. Ideální jako předkrm nebo svačina.
Ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
428 KCal
19 %
18 %
-
Energie
1792 KJ
19 %
18 %
-
Sacharidy
40,5 g
46 %
41 %
-
Vláknina
7,0 g
23 %
23 %
-
Bílkoviny
16,9 g
27 %
25 %
-
Tuky
20,8 g
32 %
30 %
-
nasycené
7,1 g
-
trans-mastné
0,2 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Postup
- Avokádo rozkrojíme podélně na poloviny. Do pecky zasekneme nůž a vyjmeme ji. Poté pomocí lžíce vydlabeme dužinu z obou půlek avokáda. Vložíme ji do misky se studenou vodou, aby nezhnědla.
- Cibuli, jarní cibulku a papriku nakrájíme na drobné kostičky. Avokádovou dužinu vyjmeme z vody, dáme do čisté misky a pomocí lžíce ji rozmačkáme. Přidáme rozdrobený čerstvý sýr a nakrájenou zeleninu. Vše dochutíme solí, pepřem a limetkovou šťávou a promícháme.
- Plátky chleba opečeme na grilovací nebo obyčejné pánvi nasucho.
- Do středně velkého kastrůlku nalijeme vodu a přivedeme k varu. Přidáme lžíci octa a plamen stáhneme na střední stupeň. Do kastrůlku vložíme naběračku, nabereme do ní vodu a vyklepneme do ní vejce. Poté naběračku i s vejcem ponoříme do vody a vaříme několik minut, dokud se vejce nezačne srážet. Hotové ztracené vejce vyjmeme z horké vody a vložíme ho na chvíli do studené vody. Pak ho vyjmeme a necháme okapat. Stejným způsobem připravíme i zbylá vejce.
- Na plátky chleba rozdělíme pomazánku, navrch položíme připravená vejce a můžeme dozdobit, kolečky cibule, nadrobno nasekanou jarní cibulkou a rukolou.