Avokádová pomazánka se ztraceným vejcem

1 hodnocení

Připravte si krok za krokem velmi chutnou a jemno pomazánku z avokáda. Ideální jako předkrm nebo svačina.

Stupeň obtížnosti

Lehké

Vaření 35 min

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    428 KCal

    19 %

    18 %

  • Energie

    1792 KJ

    19 %

    18 %

  • Sacharidy

    40,5 g

    46 %

    41 %

  • Vláknina

    7,0 g

    23 %

    23 %

  • Bílkoviny

    16,9 g

    27 %

    25 %

  • Tuky

    20,8 g

    32 %

    30 %

  • nasycené

    7,1 g

  • trans-mastné

    0,2 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Avokádo rozkrojíme podélně na poloviny. Do pecky zasekneme nůž a vyjmeme ji. Poté pomocí lžíce vydlabeme dužinu z obou půlek avokáda. Vložíme ji do misky se studenou vodou, aby nezhnědla.
  2. Cibuli, jarní cibulku a papriku nakrájíme na drobné kostičky. Avokádovou dužinu vyjmeme z vody, dáme do čisté misky a pomocí lžíce ji rozmačkáme. Přidáme rozdrobený čerstvý sýr a nakrájenou zeleninu. Vše dochutíme solí, pepřem a limetkovou šťávou a promícháme.
  3. Plátky chleba opečeme na grilovací nebo obyčejné pánvi nasucho.
  4. Do středně velkého kastrůlku nalijeme vodu a přivedeme k varu. Přidáme lžíci octa a plamen stáhneme na střední stupeň. Do kastrůlku vložíme naběračku, nabereme do ní vodu a vyklepneme do ní vejce. Poté naběračku i s vejcem ponoříme do vody a vaříme několik minut, dokud se vejce nezačne srážet. Hotové ztracené vejce vyjmeme z horké vody a vložíme ho na chvíli do studené vody. Pak ho vyjmeme a necháme okapat. Stejným způsobem připravíme i zbylá vejce.
  5. Na plátky chleba rozdělíme pomazánku, navrch položíme připravená vejce a můžeme dozdobit, kolečky cibule, nadrobno nasekanou jarní cibulkou a rukolou.
Autor:

Podobné recepty

Sladkokyselé cuketky

Není nad domácí nakládanou zeleninu.

Napoleonky z červené řepy a kozího sýra

Kombinace lahodného kozího sýra a červené řepy je neodolatelná.

Párečky v těstě a slané tyčky

Po těchto tyčinkách se na oslavě jen zapráší.

Zavařená dýně s květákem

Zbyla vám dýně? Zavařte si ji s další zeleninou.

Zavařené vepřové maso

Zavařte si výborné maso a v budoucnu budete mít o práci méně.