Ingredience
Postup
- V míse propracujeme změklé máslo s moukou smíchanou se špetkou soli, cukrem a kypřicím práškem do pečiva, žloutky a dvěma lžícemi vody. Těsto zabalíme do potravinové fólie a necháme odpočinout v lednici asi 30 minut.
- Formu vyložíme pečicím papírem. Odležené těsto rozválíme na plát silný asi 3 mm a vyložíme jím formu na koláč. Těsto zakryjeme alobalem zasypeme suchými fazolemi a pečeme v troubě vyhřáté na 210 °C, dokud nezezlátnou okraje těsta. Poté odstraníme alobal s fazolemi a pečeme ještě asi 10 minut. Předpečený korpus necháme zchladnout.
- Do kastrůlku nalijeme 200 ml mléka, osolíme a přivedeme k varu. Ve zbylém mléce rozmícháme pudinkový prášek a směs vlijeme do vroucího mléka. Mícháme do zhoustnutí a pak pudink ihned přendáme do misky. Zakryjeme potravinovou fólií a necháme zchladnout. Potom ho vyšleháme s tvarohem, cukrem a vejci na hladký krém.
- Na upečený korpus rozložíme očištěný angrešt, zalijeme krémem, posypeme pokrájenými pistáciemi a dáme do trouby vyhřáté na 130 °C. Pečeme asi 35 minut. Necháme vychladnout a koláč dozdobíme pistáciemi a angreštem.