Amouse buche z listového těsta

Parádní jednohubky z listového těsta zvládne každý. Jsou navíc nesmírně dobré.

Stupeň obtížnosti

Lehké

Vaření 40 min

Ingredience

4 PORCE +

Na korpus:

Na řepovou pomazánku:

Na avokádovou pomazánku:

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    585 KCal

    27 %

    24 %

  • Energie

    2447 KJ

    27 %

    24 %

  • Sacharidy

    40,1 g

    46 %

    40 %

  • Vláknina

    3,0 g

    10 %

    10 %

  • Bílkoviny

    10,3 g

    16 %

    15 %

  • Tuky

    42,3 g

    65 %

    60 %

  • nasycené

    13,7 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Těsto vyválíme na pomoučeném válu na tenký plát a pomocí kulatého vykrajovátka vykrájíme kolečka. U poloviny menším menší kolečkem vykrojíme středy. Celá kolečka pak dáme na plech s pečicím papírem.
  2. Rozšlehanými vejci kolečka potřeme, položíme na ně kolečka s vykrojeným středem a opět potřeme. Posypeme sezamem a pečeme při 180 °C asi 10 minut dozlatova.
  3. Mezitím si rozmixujeme řepu, smícháme ji s octem, medem a dle chuti osolíme a opepříme.
  4. Avokádo zbavíme slupky a pecky a nastrouháme ho najemno do misky. Smícháme s citronovou šťávou, lučinou, najemno nasekanou papričkou, kmínem, solí a pepřem.
  5. Do vychladlých košíčků pak naplníme pomazánky a dle chuti dozdobíme.
Autor:

Podobné recepty

Zapečená čekanka

Takto připravená čekanka skvěle poslouží jako příloha.

Zapečené nachos s hovězím masem

Nachos se v Mexiku podávají jako předkrm nebo svačinka.

Zapečené čekankové puky

Vykouzlete skvělé jídlo ze zázračné čekanky.

Sýrové kuličky s jalapeňos papričkou

Tyto sýrové kuličky můžete podávat jako teplý předkrm nebo malou večeři.

Rajčatová marmeláda

Už nevíte, co s rajčaty? Zavařte si je na zimu.