Středa 14. dubna 2021, svátek má Vincenc
  • schránka
  • Přihlásit Můj účet
  • Středa 14. dubna 2021 Vincenc

Velikonoce

Čtenářský recept: Beránek a la Pavlova

Lehké

120 min

Když doma nemáte na svátky formu, můžete se smířit s tím, že se obejdete bez beránka, nebo to můžete udělat jako Veronika Parmar, která zaslala recept do naší soutěže Pečeme na Velikonoce.

Čtenářský recept: Velikonoční kringel

Střední

25 min

Tento recept poslala do soutěže Pečeme na Velikonoce Monika Beranová.

Čtenářský recept: Velikonoční beránek

Střední

50 min

Tento recept, ve kterém se skvěle snoubí chuť ořechů či mandlí a vůně rumu, nám zaslala Martina Elsnegg do soutěže Pečeme na Velikonoce.

Masové košíčky s vejci

Střední

60 min

Rafinovaný předkrm s křepelčími vejci vypadá na první pohled docela složitě, ale nakonec je to docela snadné a především je výsledek velice chutný.

Jehněčí roláda s velikonočním svěžím salátem podle Ondřeje Slaniny

Lehké

110 min

Připravte si sváteční oběd podle jednoho ze známých Kluků v akci.

Ragú z jehněčího masa s marinovanými houbami

Střední

90 min

Autorem tohoto vymazleného receptu je šéfkuchař Tomáš Černý, který působil v pražské restauraci La Finestra, dnes má vlastní podnik Dejvická 34.

Velikonoční mazanec podle Petra Svoreně

Střední

60 min

Autor tohoto receptu je šéfkuchařem brněnského hotelu Passage. Podle něj je klasický velikonoční pokrm možné ozvláštnit, aby nabídl úplně nový požitek pro chuťové buňky.

Velikonoční věnec podle Pavla Berkyho

Střední

45 min

„Recepty na nádivky, beránky a mazance najdete všude. Tak zkuste pro změnu tento vynikající velikonoční věnec, který je krásně vláčný, jemný a nádherně vám rozzáří jarní stůl. Můžete si jej nazdobit po svém, posypat například mandlemi a věřím, že stejně jako u nás rodině či návštěvě učaruje,“ doporučuje Berky.

Velikonoční nádivka s uzeným masem, medvědím česnekem a kopřivami

Střední

45 min

Na Velikonoce se klasicky připravuje nádivka zvaná hlavička, přidává se do ní maso – uzené, jehněčí, kůzlečí nebo telecí. Hlavička se podává jako samostatný pokrm. Autorem tohoto receptu je šéfkuchař Radek David, který je executive chefem restaurací La Veranda nebo Babiččina zahrada.

Beránek z banánového těsta

Lehké

70 min

Tradičního třeného beránka jako od babičky máte na stole každý rok. Co takhle zkusit změnu a upéct vláčného banánového sudokopytníka?