Na 4 kusy
Příprava: 15 minut + 10-15 minut opékání
* 500 g lososa bez kostí a kůže
* sůl a mletý pepř
* 1 bílek
* 2 lžičky maizeny (kukuřičný škrob)
* 3 lžíce sezamového nebo olivového oleje
* 100 g jarní cibulky, na proužky
* 4 stroužky nasekaného česneku
* 150 g karotky
* 250 g pórku, na nudličky
* půl lžíce mletého zázvoru
* 1 lžíce citronové kůry a šťávy, nejlépe bio
* 1 lžíce rybí omáčky
* 80 g klíčků (obilných, sójových, mungo)
1. Lososa nakrájíme na větší kostky, osolíme, opepříme a promícháme v míse s bílkem, škrobem a lžící vody.
2. Zeleninu nakrájíme na nudličky. Ve woku rozpálíme dvě lžíce oleje a opečeme na něm kousky lososa, mícháme a kostky oddělujeme od sebe. Opečeného lososa dáme stranou a uchováme v teple.
3. Přilijeme zbylý olej, vsypeme česnek a bílou část cibule a necháme zesklovatět. Do pánve přidáme karotku, pórek, zázvor, citron. kůru a mícháme a opékáme, dokud zelenina nezkřehne. Zalijeme rybí omáčkou, vsypeme klíčky a zelenou část cibulky, prohřejeme a přidáme lososa. Zakapeme citron. šťávou, dosolíme.
DENNÍ JÍDELNÍČEK
Snídaně: 1 croissant s čokoládou + 200 ml polotučného mléka s 1 lžičkou granka (1 267 kJ)
Svačina: 50 g ředkviček + 50 g cottage sýra (20%) (243 kJ)
Oběd: 100 g vepřového ražniči + 100 g vařených brambor (1 670 kJ)
Svačina: 150 g grilované cukety + 1 lžička oliv. oleje + 1 lžička strouhaného balkánského sýra (350 kJ)
Večeře: 1 porce lososových kostek (1 403 kJ)
CELKEM: 4 933 kJ