Středa 19. května 2021, svátek má Ivo
  • schránka
  • Přihlásit Můj účet
  • Středa 19. května 2021 Ivo
Recept dne

Lassi s rebarborou

Zajímavá varianta indického tradičního nápoje z jogurtu ozvláštněná rebarborou vám určitě zachutná. Podávejte ideálně s pálivým jídlem.

Stupeň obtížnosti

Lehké

Vaření

15 min

Kuchyňská kalkulačka

Surovina

Množství

Můžete použít:
desetinná čísla 2.5
nebo zlomky 3/4
1850
Podrobně

Nejlépe hodnocené

Sekaná pečeně se žampiony

Sváteční oběd sice zabere trochu času při přípravě, výsledkem ale bude chuťově vyvážené a oku...

Krtkův dort na plech

Milují vaše děti krtkův dort? Zkuste ho pro změnu rozprostřít na plech. Všichni budou nadšeni.

Kynuté jahodové knedlíky

Nadýchané jako obláček a uprostřed skrývají šťavnaté jahodové srdce. Takové jsou kynuté knedlíky...

Míchaná vejce podle Pavla Berkyho

Míchaná vejce jsou poměrně jednoduchým pokrmem a lze je připravovat na spoustu způsobů. Ale často...

Marinované rybí filety

Co je lepší než ryba? Marinovaná ryba. Zkuste tuto jednoduchou a přitom dokonale chuťově vyváženou...

Zobrazit více

Nejvíce hledané

Krtkův dort na plech

Milují vaše děti krtkův dort? Zkuste ho pro změnu rozprostřít na plech. Všichni budou nadšeni.

Nepečené jahodové dortíčky

Jednoduché, elegantní a strašně dobré. Takové jsou tyto minidezerty, které najdou uplatnění třeba...

Kokosová bábovka

Klasickou bábovku asi pečete často, tahle kokosová ale rozhodně stojí za vyzkoušení. Stane se vaší...

Gulášová polévka z mletého masa

Tato poctivá polévka klidně poslouží jako výživný oběd či večeře. Zvláště když k ní budete podávat...

Kynuté jahodové knedlíky

Nadýchané jako obláček a uprostřed skrývají šťavnaté jahodové srdce. Takové jsou kynuté knedlíky...

Zobrazit více

Kvízy

Zobrazit více

Čokoládové soufflé podle Pavla Berkyho

Články o jídle

Kyselý půvab rebarbory. Právě teď je její čas, pozvěte ji do kuchyně

Rebarbora neboli reveň

Možná i vaše babička pěstovala na zahradě rebarboru. Tato zelenina, která je známá svou výraznou...

Domácí italské těstoviny nejsou žádné čáry. Zvládnete je během půl hodinky

Doma si ručně můžete vytvořit mnoho druhů domácích těstovin.

Naše babičky považovaly výrobu nudlí do polévky za samozřejmost. A ty italské právě tak samozřejmě...

Pohlreich nadskakoval nedočkavostí, když mu gril sebrala Iveta Fabešová

Mandlový krém v listovém těstě

Zdeněk Pohlreich rád vaří a griluje. Ovšem když mu jeho oblíbenou hračku sebere jeho souputnice...

Skromná hvězda české kuchyně. Kedlubna je zdravá a navíc moc dobrá

ilustrační snímek

Její blahodárné účinky znali už staří Římané, kteří ji užívali jako lék proti depresím. Prý...

Osm potravin pro lepší spánek. Pomohou ryby, mandle i kiwi

Máte za sebou mnoho bezesných nocí a nevíte, čím to je? Možná to způsobilo nevhodné jídlo. Poradíme...

Jakmile jednou ochutnáte pravé italské risotto, už nikdy nemůžete jinak

Spor o rizoto a risotto provokuje nekončící vášnivé diskuse mezi zastánci české a italské kuchyně....

Pohlreich rožnil „dvojitou“ vepřovou pečeni, učil pracovat s provázkem

Zdeněk Pohlreich to opět začal rozpalovat. V prvním díle jarní série Rozpal to, šéfe! rožnil...

Jak vybírat, loupat i vařit chřest. Užijte si sezonu této báječné zeleniny

Chřest je zdravý a velmi chutný. Právě teď je jeho sezona a koupit ho můžete jak přímo u pěstitelů,...

Zkuste nadýchané čokoládové suflé s karamelizovanými ořechy a mascarpone

Suflé je kulinářská specialita, která při přípravě v troubě zvětší svůj objem. Jednou z hlavních...

Vařil v hotelu Jalta, teď hýčká seniory. Šéfkuchař Štěpánek by už neměnil

Premium Šéfkuchař Pavel Štěpánek podstrojoval ještě loni pražské elitě v luxusním hotelu Jalta. Po úderu...

KVÍZ: Jak se vyznáte v regionálních specialitách? Víme, kdo vyhrál kuchařku

Soutěž Zábavný kvíz, který prověřil vaše znalosti regionální kuchyně, zná své vítěze. Kdo vyhrál kuchařku...

Hospodyňky v horách byly kouzelnice, říká autorka Krkonošské kuchařky

Spisovatelku Danku Šárkovou, která byla zvyklá potkávat se s lidmi na besedách a čteních po celé...

VIDEO: Zkuste božsky nadýchané lívance bez droždí podle Pavla Berkyho

Na lívance najdete na internetu stovky receptů. Mnoho z nich, aby dosáhly nadýchanosti, do těsta...

Chřestová sezona začala, můžeme se těšit také na ředkvičky a salát

Zahájením chřestové sklizně začíná lokální zemědělská sezona a špičky asparágu signalizují, že za...

Na jaře si dejte mladé maso. Je výživné, zdravé a skvěle si pochutnáte

Jarní kuchyně je pro mnohé vysvobozením z těžkého snu hutných polévek, tučných mas a zahuštěných...

Dopřávejte si ředkvičky stokrát jinak, pro vaše tělo udělají maximum

Ředkvička je velmi užitečná zelenina, neboť obsahuje mnoho důležitých prvků a vitaminů. Hodí se...

Atmosféra i chuť. Kdo je teatender a jak správně připravit a vychutnat čaj

Uvařit vodu, hodit do hrnku sáček a nechat ho louhovat. Takový byl „čajový rituál“ redaktorky Ženy...

Klasika i inovace. Seznamte se s výherkyněmi soutěže Pečeme na Velikonoce

Soutěž Děkujeme za všechny vaše sladké příspěvky do naší velikonoční soutěže, věřte, že se nám nad snímky...

Excelentní nádivka, jehněčí ragú i roláda. Tak vaří na Velikonoce šéfkuchaři

Věhlasní šéfkuchaři ani na Velikonoce nelení a pro svá výdajová okénka připravují různé speciality....

Dříve se sladilo i maso, lékaři léčili jídlem, říká antropoložka Eva Ferrarová

Premium Jídlo je důležitější než sex, je symbolem moci, naší identitou i mostem k ostatním. Proč jíme, co...

Kdyby nevyšla cukrařina, točil bych animované filmy, přiznal Josef Maršálek

Už od dětství se chtěl stát cukrářem, ale kvůli rodičům uvažoval také o umění. Sladké řemeslo ho...

Crepes Suzette jsou palačinky s pomerančovou omáčkou. Šampion lahodné chuti

Tyto palačinky patří mezi pokrmy, které vznikly při přípravě omylem. Ale díky duchapřítomnosti...

K cukrařině zběhla z vysoké školy, dnes určuje trendy v severních Čechách

Dominika Tesařová je jednou z nejvýraznějších cukrářek ze severních Čech. A přitom se do oboru...

Čerstvého ovoce teď moc není, tak zkuste třeba kvajávu, připomíná hrušku

Trochu se jí podobá vzhledem i chutí, ale hruška to není. Odtud také český název této tropické...

Pečení je dědictví po komunistech. Co nebylo, to jsme si upekli, říká cukrářka

Premium Je úspěšnou cukrářkou, která posbírala mnoho úctyhodných ocenění, a také světoběžnicí. Nad zákusky...

Beurre blanc je vynikající máslová omáčka, která zřejmě vznikla omylem

Traduje se legenda, že omáčka beurre blanc vznikla nešťastnou náhodou, když jedna francouzská...

Souboj nejlepších ukázal, jak MasterChef mění amatéry v profesionály

Středeční večer na Nově přinesl čtvrtý a poslední souboj dvou špičkových amatérských kuchařů, kteří...

Těším se, až budu servírovat na talíř, ne do krabičky, říká Ondřej Slanina

Šéfkuchař Ondřej Slanina má rád výzvy a baví ho je překonávat. Možná i proto po roce koronakrize...

Příliš malý hrnec, rozvařené nudle a další české hříchy v italské kuchyni

Pizza, pasta, risotto, zákusky či zmrzlina – prakticky celý svět vzal vynálezy italské kuchyně za...

Čtyři důvody, proč vařit aspoň měsíc jinak, zdravěji a z lokálních zdrojů

Chcete udělat něco pro své zdraví, kondici, duševní pohodu, rodinu, ale také své sousedy a planetu,...

Na kuřecí vývar kosti opečte, ať je hezky silný a tmavý

Vývar je základem pro každé vaření, ať už budete připravovat polévky, omáčky nebo péct maso. Proto...

Rostou špagety na stromech? Itálie se přetahuje s Čínou o vynález těstovin

„Za svou krásu vděčím špagetám,“ tvrdí herečka Sophia Lorenová. Neapolský filozof Giambattista Vico...

Pivo jako základ české kuchyně. Hodí se pod buřty, k rybě i do závinu

K české kuchyni pivo patří nejen jako prostředek ke spláchnutí vepřo knedlo zela nebo k zahnání...

Vášeň prochází žaludkem. Připravte vzrušující valentýnské pohoštění

Víte, že probudit vášeň v partnerovi můžete nejen sexy prádlem a svůdným líčením, ale také...

Devět záchranných kuchyňských misí, které spasí vaši pověst i večeři

I nejzkušenější kuchař nebo hospodyňka mohou mít svůj špatný den, kdy se nedaří. Ne vždycky je ale...

České rizoto je moje noční můra, svěřil se italský šéfkuchař

Premium Téměř dvacet let Riccardo Lucque (51) učí Čechy milovat autentické italské chutě. A hosté už mu...