Rodinný pivovar Svijany se řadí mezi nejstarší pivovary u nás – pivo zde vaří už od roku 1564. Tak dlouhá tradice zavazuje k dodržování poctivých řemeslných postupů, které českému pivu kdysi přinesly světovou slávu. A právě díky této filozofii je svijanské pivo stále populárnější.
Zatímco mnoho velkých pivovarů přechází na moderní a méně nákladné metody, Svijany zůstávají věrné starému řemeslu. Dvourmutový způsob vaření, kvašení v otevřených kádích a dlouhé zrání v ležáckých sklepích – to vše patří k základním kamenům zdejší výroby. Díky pečlivě vybíraným surovinám jako jsou humnový slad z malých českých sladoven, voda z vlastních studní nebo žatecký poloraný červeňák z vlastních chmelnic je svijanské pivo opravdovým klenotem českého pivovarnictví.
„Svijanské pivo je jiné hlavně v tom, že je stále stejné,“ říká svijanský sládek Petr Menšík. „Když někdo říká, že pije Svijany, je mi jasné, že jde o člověka, který preferuje tradiční řemeslné pivo z kvalitních českých surovin a přesně ví, co od piva očekává.“
Nepasterované svijanské pivo je ideální volbou nejen k oslavám pálení čarodějnic, ale i k jarním a letním posezením s přáteli u grilu či táboráku. Pokud se zapojíte do soutěže, můžete získat více než 200 plechovek živého svijanského piva – a to se rozhodně hodí po celý rok.
Zapojte se do soutěže ještě dnes a vychutnejte si českou pivní klasiku, která nikdy nevyjde z módy.
Co získají členové iDNES Premium?
Pokud jste roční člen iDNES Premium, správně odpovíte na soutěžní otázku a budete mít štěstí při slosování, vyhrát můžete přes 200 plechovek piva Svijany.
Výhry do soutěže poskytl spolupořadatel Pivovar Svijany.