VIDEO: Žena utekla z bytu, nechala v něm hladovět kočky a třicet morčat

  • 21
Několik koček a desítky morčat nechala v bytě hladovět žena z Prahy-východ, která zřejmě kvůli dluhu na nájemném zmizela neznámo kam. Zvířata zůstala několik dní bez potravy, než na problém upozornil majitel domu.

V bytě žena nechala čtyři kočky a přes třicet morčat, která byla asi čtyři dny bez potravy. Dnes si pro ně do domu v Odolené Vodě přijeli ochránci zvířat.

„Ozvala se nám matka vystěhované ženy. Majitel po ní chtěl, aby zvířata vynesla z bytu. Ona se ale o ně nemůže postarat,“ řekla iDNES.cz předsedkyně Pražského spolku ochránců zvířat Hana Janišová.

Žena opustila svůj byt pravděpodobně kvůli nezaplacenému nájmu. Podle informací iDNES.cz dlužila majiteli domu přes dvacet tisíc korun.

Podle Janišové byla zvířata relativně v dobrém stavu. Jen na nich bylo vidět, že pár dní nedostala nažrat. V útulku skončily jen kočky, morčata najdou nový domov u starostky Odolené Vody.

„V takových případech se zvířat ujímáme hned a až následně řešíme, kdo zaplatí základní náklady. Drobná zvířata totiž nejčastěji končí na ulici jako krmivo pro různé predátory a kočky,“ dodala Janišová.

Podobné situace spolek řeší i pětkrát do roka. Většinou jde o případy exekucí, kdy psychicky nemocný člověk žije v bytě s velkým množstvím zvířat ve špatných hygienických podmínkách.

,