Ztracený chlapec běžel za tramvají, rodiče mu pomohl najít řidič dalšího vozu

  • 57
O šťastný návrat dítěte k rodičům se v pondělí odpoledne postaral řidič pražské tramvaje, který zastavil mimo zastávku, aby pomohl ztracenému chlapci z ciziny. Ten se na chvíli zakoukal na zastávce a jeho rodiče mezitím odjeli jiným vozem.

Ubrečeného chlapce si všiml tramvaják Josef Chodounský, když vyjížděl ze zastávky Hellichova směrem na Malostranské náměstí. 

„Klučina se na chvilku zakoukal na zastávce a rodiče mu odjeli pryč. Za tramvají chvíli běžel, ale souprava samozřejmě zmizela v dáli. Když jsem viděl jeho zoufalý výraz, hned jsem u něj zastavil a zjišťoval, co se stalo,“ popsal.

Asi osmiletý chlapec řidiči tramvaje anglicky sdělil, že mu rodiče ujeli v předešlé tramvaji.

„Hned mi to bylo jasný. Naložil jsem ho a spěchal do další zastávky, kde jsem čekal, že uvidím netrpělivé rodiče,“ dodal Chodounský. Ti skutečně na chlapce čekali na zastávce Malostranské náměstí.

Událost natočila videokamera v kabině tramvaje a řidič se rozhodl záznam zveřejnit na sociálních sítích s tím, jakou radost mu udělalo pomoci bližnímu.

Chodounský ale nechce zůstat jen u zveřejnění svého dobrého skutku, ale plánuje veřejnosti ukázat i zážitky svých kolegů. Nyní jednotlivé příběhy sbírá a v budoucnu je bude zveřejňovat na Twitteru. 

Aktivní je také na Youtube, kde zveřejňuje videa ze svých jízd a má zde tisíce fanoušků. Pražský dopravní podnik ale od 1. ledna zpřísní pracovní řád a nová pravidla se dotknou i pořizování záznamu během jízdy. 

Chodounský ale v jednom ze svých videí oznámil, že se chce s dopravním podnikem domluvit na oficiální spolupráci.