ilustrační snímek

ilustrační snímek | foto: Dopravní podnik Praha

Cestující v pražské MHD čekají od září nové výluky a autobusové zastávky

  • 7
U Smíchovského nádraží pokračují opravy tramvajové trati, dělníci tam budou pracovat až do poloviny listopadu. Od září se v místě objeví nová omezení v dopravě. S úplnou výlukou tramvajového spojení pak musí cestující počítat v ulici Na Poříčí. Kvůli opravě trati tam neprojedou až do 23. září. Změny čekají i autobusové linky v celé Praze.

Dělníci pracují na opravách trati v Nádražní ulici od začátku července. Od 2. září budou tramvaje kvůli překládce kabelovodu jezdit mezi zastávkami Smíchovské nádraží a ČSAD Smíchov pouze po jedné koleji. 

Kvůli pokračující opravě tramvajové trati bude v ulici Nádražní (mezi...

Omezení se dotkne tramvajové linky č. 4, která bude zkrácena do obratiště na Smíchovském nádraží. 

Změny čekají i autobusy, pro všechny linky se přemístí zastávka Lihovar z Nádražní ulice do Strakonické před křižovatku s ulicí Císařská louka. Změny v dopravě potrvají od pondělí 2. září do soboty 16. listopadu. 

Opravy uzavřou ulici Na Poříčí

Tramvajové linky v centru Prahy čekají velké změny. Už v sobotu začnou dělníci pracovat na opravě kolejí v ulici Na Poříčí. Tramvaje místem neprojedou do 23. září. 

Z toho důvodu Pražský dopravní podnik rozdělil linku č. 3 na dvě. Ve směru od Levského ze zastávky Palackého náměstí pojede jednosměrně přes Jiráskovo náměstí, Národní divadlo, Národní třídu, Karlovo náměstí a Moráň na Palackého náměstí a dále po své trase na Sídliště Modřany. 

Druhá část linky pojede pod označením č. 33 po trase Březiněveská/Kobylisy – Bulovka - Palmovka - Invalidovna - Křižíkova - Florenc.

VIDEO: Oprava kolejí na Smíchově brzdila dopravu, tvořily se kolony

Pro všechny tramvajové spoje zavede dopravní podnik novou zastávku Vltavská na předmostí Hlávkova mostu. Právě přes ní bude v úseku Strossmayerovo náměstí – Florenc odkloněna linka č. 8.

Přes Strossmayerovo náměstí a Náměstí Republiky bude ulici Na Poříčí objíždět linka č. 14. Linka č. 24 bude ve směru od Kubánského náměstí ze zastávky Masarykovo nádraží odkloněna přes zastávky Náměstí Republiky, Strossmayerovo náměstí a Letenské náměstí do obratiště Špejchar.

Omezení se dotkne i tramvaje č. 92, která bude v úseku Masarykovo nádraží – Florenc odkloněna přes zastávky Náměstí Republiky, Strossmayerovo náměstí, Vltavská a Těšnov.

Od září se mění trasy autobusových linek

Vzniknou nové zastávky. Autobus číslo 108 pojede mezi zastávkami Sibiřské náměstí a Zelená nově přes Rooseveltovu a Českomalínskou, která bude na znamení. Na znamení bude i nová zastávka Kbelský lesopark pro linky 201 a 953. Pro autobusy číslo 347 a 358 vznikne zastávka Chýně, Žitná. 

Linka 130 v trase mezi Chaplinovým náměstím a Zličínem pojede nově také o víkendech, a to v intervalu 60 minut. Školní autobusová linka číslo 266 pojede z Řeporyjí přes Luka a Mládí a 271 bude prodloužena do zastávky Radlická.

Změny se dotknou také provozu příměstských linek. Například na lince 340 pojedou vybrané spoje v pracovní dny z Prahy až do stávající nástupní zastávky Roztoky, Levý Hradec; dosavadní výstupní zastávka bude přejmenována na Roztoky, Přemyslovská.

Prodloužena bude také trasa linek 354 a 376. Linka 359 pojede v Roztokách nově přes zastávku 17. listopadu a vyhne se Tyršovu náměstí.

,