Ilustrační snímek

Ilustrační snímek | foto: Martin Stolař, MAFRA

Zloděj ukradl ze zahrady radiátory, u souseda zmizelo devět jelenů

  • 12
V obci Láz u Příbrami ukradl v pondělí neznámý zloděj z oploceného pozemku šest radiátorů. Ze sousední zahrady, přes kterou se ke svému cíli musel dostat, zmizelo devět jelenů. Jejich majitel se domnívá, že mu je zloděj rovněž odcizil. Podle policie spíš jen utekli prostříhanou dírou v plotě.

Neznámý lapka nejprve prostříhal na dvou místech hrazení u domku, kde majitel choval jeleny. "Chovatel nám následně nahlásil devět zmizelých kusů zvěře. Domnívá se, že mu je někdo odcizil," řekla iDNES.cz příbramská policejní mluvčí Lenka Pavlová. Škoda na zvěři je 310 tisíc korun.

Policie tak případ zatím vyšetřuje jako trestný čin krádeže. "Nemůžeme ale vyloučit ani možnost, že jeleni otvorem v plotě prostě utekli. Zloděj se totiž přes pozemek s jeleny dostal na sousední parcelu, na které stojí domek v rekonstrukci a kde se nacházely radiátory připravené k instalaci," dodala mluvčí.

Podle všeho tak šlo zloději nejspíš pouze o radiátory a jeleni při té příležitosti zmizeli jen shodou náhod.

Majitel jelenů však podle policie tvrdí, že jsou zvířata ochočená a že by se v případě útěku jistě sama vrátila zpátky "domů". Zmizelé jeleny ani radiátory ovšem policisté zatím nenašli.

Devět jelenů zmizelo z pozemku majitele v obci Láz na Příbramsku.

Devět jelenů zmizelo z pozemku majitele v obci Láz na Příbramsku.