Žena při plašení ptáků vypadla z okna v sedmém patře, zůstala viset za nohu

  • 209
Rychlý zásah a zachráněný lidský život si v neděli připsali policisté v Praze 11. V sedmém patře panelového domu visela z okna za nohu starší žena a hrozilo, že spadne. Policisté museli překonat zavřené dveře do budovy, vyběhnout po schodech a vykopnout dveře bytu. Ženu bez vážnějších zranění vytáhli. Z okna vypadla při plašení holubů.

Člověk volající na policii uváděl, že v okně panelového domu v pátém patře někdo visí hlavou dolů.

„Oznamovatelka doplnila, že nehybné tělo drží pouze za nohu a hrozí velké riziko pádu,“ popsal policejní mluvčí Jan Rybanský.

Na místo hned vyrazila hlídka, na začátku však měla problém dostat se do budovy. Vchodové dveře zkoušel policista vykopnout, nakonec je odemkl pravděpodobně jeden z obyvatel domu.

„Nebylo úplně jasné, zdali se skutečně jedná o páté patro, a tak museli policisté do schodů po svých, přičemž zvenku je navigovali ostatní,“ pokračoval Rybanský. Díky této koordinaci nakonec policisté zamířili do správného sedmého patra.

Záchranný tým však po zdolání schodů čekala ještě další překážka, a to masivní dveře od bytu. „Kopům policistů odolávaly a chvíli trvalo, než se skrz ně dostali dovnitř,“ řekl mluvčí.

Žena v Brně zemřela po pádu ze sedmého patra, podle svědků umývala okna

Pak podle Rybanského musela sílu vystřídat obezřetnost, protože žena byla zaklíněna v okně skutečně pouze za jednu nohu a neopatrná manipulace by způsobila její pád.

„Policistům se společnými silami podařilo vyčerpanou obyvatelku bytu zachytit a vtáhnout zpátky dovnitř, kde si ji do své péče převzali záchranáři,“ uzavřel mluvčí příběh šťastným koncem.

Žena svým zachráncům poděkovala. Podle svých slov z okna vypadla, když plašila holuby na parapetu.